Mazarinkaka..
Jag bakade mazarinkaka i långpanna när mormor & morfar underhöll lillfis.
Ingredienser:
300g smör el. margarin
4,5dl socker
3 ägg
2,25 dl mjölk
100g sötmandel
8 bittermandel
4,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
florsocker till glasyr
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Mal mandeln (med stavmixer), blanda i mjöl och bakpulver.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ägg och mjölk. (Smeten skär sig men går ihop när mjölet tillsätts)
Tillsätt mjölblandningen och bred ut smeten i lånpannan. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och bred sedan på glasyr och skär i bitar.

Jag blandade hallonsylt i glasyren och råttan som provsmakade sa att det var mums fillibabba ;)
Ingredienser:
300g smör el. margarin
4,5dl socker
3 ägg
2,25 dl mjölk
100g sötmandel
8 bittermandel
4,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
florsocker till glasyr
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
Mal mandeln (med stavmixer), blanda i mjöl och bakpulver.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ägg och mjölk. (Smeten skär sig men går ihop när mjölet tillsätts)
Tillsätt mjölblandningen och bred ut smeten i lånpannan. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och bred sedan på glasyr och skär i bitar.

Jag blandade hallonsylt i glasyren och råttan som provsmakade sa att det var mums fillibabba ;)
Kommentarer
Trackback