Kletigt!

Idag fick Lillfis prova på att måla med fingerfärg på Öppna förskolan. Hon tyckte nog att det var lite väl kletigt och konstigt att känna på. Hon satt och tittade med stora ögon när tjejen mittemot geggade på för fullt. Det var en mycket fundersam Elsa som satt med spretande fingrar.





Köttbullar och korv!

Idag var det dags för ryggdoktorn igen och givetvis hann vi med ett IKEA besök åxå. Elsa slog till på en köttbullsmeny (hon var nog ute efter glassen) och mumsade på ganska bra. När vi betalat så köpte hon sig en korv och den försvann i ett nafs! Malda köttprodukter är en barnfavorit.. Men inte mammans ;)




Majsan is back!

Vi fick hem vår lilla skrikmaja i torsdag, orkade inte vänta på att altandörrarna skulle komma på plats. Hon har varit borta länge och lite tomt har det ju varit.. Det är så kul att hitta henne ihopkurad lite överallt när hon letar efter den perfekta sovplatsen.



Elsa tycker att Majsan är jätterolig och härmar oss när vi lockar på henne både med ljud (ksss ksss) och gester (klappar med handen i soffan för att hon ska komma dit).

Pyroman-varning!

Idag skrämde Lillfis mig ordentligt! Hon grejade som vanligt med lite allt möjligt, som brukar göra på morgonen. Släpar runt på kläder, plockar böcker ur bokhyllan och drar ut papper från pappersrullen osv.. Jag satt i soffan och slötittade lite på tv och Elsa kom och ville gosa lite, då hörde jag ett sprakande ljud från köket och jag kände att jag var tvungen att kolla vad det var. Oj oj oj vad det rök! Elsa hade skruvat på två av plattorna på spisen och på plattorna låg ett skärbräde och en napp. Vi har vädrat länge nu...


Söndagsnöje

Vi gav oss ut i skogen på en liten svamp-letar-tur. A föreslog att vi skulle prova ett nytt ställe och det blev nästan bergsklättring. A bar Elsa och hon blev så trött av att vara i skogen att hon somnade hängandes mot hans axel :) Hon fick sova i bilen medans jag letade några svampar till.


Frasse är en bra kompis!

Jag har haft Frasse som kompis sen jag var ett år ungefär och han är speciell för mig. Lillfis har åxå ett gott öga till Frasse, lite kul att se :)


Tand nr 6

Fick syn på en ny liten rackare i lillfis mun, antagligen är den jag ska tacka (eller förbanna) för de sömnlösa nätterna jag haft de senaste dagarna.

I Fredags!

Jag gjorde min första arbetsdag, jag ska jobba fredagar under hösten. Det var inte så mycket nytt där, förutom att de flesta skruttarna hade växt ganska mycket så var det bara några nya barn att lära sig namnen på. Det var första gången jag var borta från Elsa så länge åxå men det gick ganska så bra ;)

Väl hemma så hann jag med en dusch, lite mat och Elsa-gos innan vi vinkade hej då till lillfis och gav oss iväg till Karlstad och lyssna på favvo-Lasse :) Det var nog sommarens höjdpunkt!





Hösten på väg?

Nu var det dags att plocka fram pyjamasen igen för det är inte lika varmt i sovrummet längre. Lillfis vill inte ha täcke eller filt på sig när hon sover, lägger man över henne något så sprattlar hon genast av sig det!


Kan själv!

Min lilla skrutt är faktiskt rätt så duktig på att äta själv. Hon har bra koll på både sked och gaffel :)

   

Göteborg

Elsa åkte karuseller och hade jättekul på Liseberg. Efter att ha åkt massor så tog hon en lur och vilade upp sig så att hon orkade åka lite mer sen..  



Det var kul på Universeum åxå! Massor av djur att titta på och upptäckarrummet att leka i :)






Lillfis ska på tur!

Imorrn bär det av mot Göteborg och Liseberg. Det blir väl en runda i Farfars bilarna iallafall ;) Vi ska sova på hotell och titta på djur på Universeum åxå. Kul!


Mysig torsdag!

En supertrött mamma och en pigg Lillfis styrde kosan mot stadsparken i förmiddags, vi hade massor av bröd till fåglarna och Lillfis ville gunga ;) Jag fick mata fåglarna medans Elsa provsmakade brödet (inget jättegammalt bröd!). När fåglarna fått sitt fick vi sällskap av Anna, Neo och hans ena storasyster. Det blev lite gungande och lekande men sen blev vi väldans fikasugna och hamnade på Nordells..




Tisdag

Imorse fick jag se en liten tand titta fram, Lillfis är lite hemlig av sig och vill inte gärna låta mig titta i munnen. Jag har försökt hålla koll nu eftersom hon hade feber  och dålig matlust förra veckan. Misstänkte att det var en rackarns tand som låg på lur..

Idag har det målats, gräsmattan har klippts och det har grejats på verandan, dagbädden är på plats igen redo för mys. Nu är taket målat med grundfärg så den som vill komma och måla två lager med täckfärg är välkommen ;)

När man har jobbat hårt är man värd en belöning :)






Lördag

Idag har vi matat ankorna i stadsparken och kollat på tivolit i hamnen. Lillfis åkte ingen karusell, tyckte inte att hon var nog stor för någon av dem. Men det var spännande att titta på de andra barnen som åkte.

Efter en lur i vagnen så passade vi på att fylla vatten i poolen, det var längesedan vädret tillät det ju! Jag har målat en hel del på verandan idag och hoppas att ryggen inte protesterar allt för mycket..


Åpple smakar bäst i badet :)


Lillfis provsmakar pannkakor på första parkett ;)

Fredagsmys

Idag hämtade vi upp morfar och tog en tur till köpcentret i Charlottenberg för att proviantera lite ;)  

Under eftermiddagen har jag målat, tagit en promenad och bakat bullar. Lillfis sov nästan hela tiden (hängandes på stackars mormor)..




Saftkok

Igår plockade vi av de svarta och röda vinbären och kokade ihop lite saft. Slängde i lite hallon som jag egentligen plockade till Lillfis men som hon ratade. Kladdade inte alls så mycket som i fjol, då kokade det över och vi hade kletig saft överallt!




Heldag i Karlstad

Efter besöket hos ryggdoktorn åkte vi till Ikea och åt lunch. Det blev så klart lite shopping åxå både på Ikea och på Bergvik köpcenter. Det har varit en lång dag och efter att ha provat på mina nya övningar från kiropraktorn och ett varmt bad så är jag nu ganska så trött.



Tjejen som inte har haft nån vidare matlust de senaste dagarna lyxade till det med strips på Ikea ;)

Badkars-trängsel

Någon har badat.. Jag förstår inte varför det ska vara så mycket saker i badkaret när Elsa badar. Ju mer saker hon slänger i desto bättre, hon får ju knappt plats själv. Hon fick en baddocka med en massa tillbehör idag och allt fick med glädje följa med i plurret!


Sover sött..

Man blir lite avundsjuk ibland, jag skulle åxå vilja ta en lur när ögonlocken håller på att ramla ner ;)


RSS 2.0