Världens bästa mormor!

Idag bjöd mormor på 65-års lunch, det skulle väl ha varit vi som bjöd henne istället men men.. Lillfis tyckte mycket bra om Thon Hotell där vi var och åt. Hon hade stora ytor att traska runt på och en fin lekavdelning att busa runt i, perfekt för en skrutt med spring i benen ;)


Fullt upp!

Igår provlektes det på farmors innergård, ankorna matades i stadsparken, det fikades på Sågudden och glass intogs på torget. Efter en vilopaus åkte vi till ( mormor & morfar) sommarstugan och motionerade, badade och grillade korv.

Idag åkte vi till Värmskog och grattade min moster, där "lekte" vi med kusinbarnen varav den ena är 11 dagar äldre än Lillfis :) Vi bjöds på fika och grillad korv. Lillfis somnade på hemvägen och sov länge som tur var för vi blev bjudna till trevliga människor på mumsig soppa och hembakt bröd på kvällen. Lillfis fick leka med 2 busiga kattungar och hade jättemysigt.

Imorgon är det dags för ryggdoktorn igen och Lillfis ska leka med mormor & morfar, så hon slipper att åka till Karlstad :)


Slickepott

Mormor har lekt med Lillfis medans vi var i karlstad hos ryggdoktorn. Det blev lite kakbak som tack för hjälpen, mormor fyller snart år och behövde lite kakor att bjuda på. Hallongrottor och M&M cookies är smaskigt! Lillfis gillade cookies-smeten, slickepotten blev renslickad ;)




Gammelvala

Vi trotsade vädergudarna, drog på oss regnställen och åkte till Gammelvala. Lillfis fick se får, kor, grisar och höns. Hönsen stod hon länge och tittade på, de var kanske i lagom storlek.. Vi åkte med hästen två gånger och vinkade åt folket vi åkte förbi. Hon gillade hästen och pekade på den men ville inte klappa den. Verkar som att hästintresset finns i blodet ;) När det var matdags så smakade hon på nävgröt och fläsk och åt lite våffla.

Premiär!

Vi tog en cykeltur till farmor för att äta mat och hämta hem storasystrarna och när det var dags fär hemfärd regnade det. Det blev premiär för regnstället, rea-fyndet som mormor och morfar köpte för flera månader sedan och som legat i byrån i väntan på att Lillfis skulle växa i det. Det passade fint och vi fick hem skruttis torr och varm :) 




Utekväll

Vi smet iväg och fick lite tid för oss själva. Det blidde filebuffe och vin på Statt, mumsigt! Vi blev proppmätta.. Efterrätten (ett glas vin) intogs på Bryggan ;). Lite pensionärsvarning är det på oss, vi gick hem när bandet började spela och alla ungdommar stod i startgroparna ;) Ryggont och Elsa-abstinens..

Skördetider

Vår lilla odling växer hej vilt, de stackars morötterna trängs i lådan. Gallring, -vad är det? Lillfis har provsmakat och gett tummen upp :)




Redo för skogen!



Hittade billiga stövlar till Lillfis idag så nu är vi redo för mer kantarellplock och vattenpölsplaskande :)

Lillfis fick snyggskor i födelsedagspresent åxå så till hösten kommer hon att bli farligt snygg! Tjejen som absolut inte skulle ha skor på fötterna de första gångerna vi provade, hon skrek som en stucken gris, är nu mycket förtjust i skor. Foppatofflorna ska helst sitta på dygnet runt :)






Mera knak..

Idag knakade det på flera ställen igen men det kändes okej för jag slapp det hemska nack-knaket. Man blir öm, stel, sliten och får huvudvärk efter ett besök där men förhoppningsvis hjälper det!

Knak och brak

Jag har sagt att en kiropraktor kommer aldrig att få knäcka rätt min nacke men nu har det skett ändå. Igår knäcktes jag på fyra ställen och tårarna rann, jag hatar ljudet! Jag mår dåligt och får rysningar när någon "knäcker knogarna" så det här var lite av en traumatisk upplevelse för mig. Det värsta är att jag ska dit minst 5  gånger till :( Redan imorron ska det knakas igen.

Idag är jag väldigt stel och mörbultad och igår kväll hade jag en rejäl huvudvärk..


Kantareller överallt!

Oj vad vi har plockat kantareller idag :) Hittade värsta stället, det var gult överallt! Det är ju såå kul och man blir som besatt. Tiden bara flyger iväg men ett minus är stora fästingskräcken.. Lillfis plockade mest kottar och smultron men hon tyckte det var kul i skogen.

Blir en liten provsmak av gårdagens lilla fynd vid stugan snart, mums! :)





Helgen

I helgen har vi varit på auktion (inga fynd), fikat och busat hos farmor, varit vid sommarstugan och myst med mormor och morfar. Det har badats och fiskats en del åxå :)

Lillfis har haft en kompis med sig nästan överallt under helgen. Dockan är favoriten just nu!


Stugbesök

Idag åkte vi till sommarstugan och tänkte mysa där hela dagen men när vi kom dit blåste det som busen! Mormor var i matt-tvättartagen och nu hänger våra åxå på tork (hmm..),men just nu ösregnar det ju.. Lillfis grejade i vattnet och kollade runt i stugan och utanför, i somras var hon ju inte så värst stor när vi var där ;) Vi badade lite trots blåst och skugga, vi är två tuffa brudar...

Efter nästan två timmar åkte vi och hälsade på Majsan och mumsade våfflor. Lillfis fick första lektionen i kantarell-rensning åxå.. I höst blir det skogsturer!





 




En dag med vänner

Idag startade vi dagen med en smoothie och den blev så god att Lillfis drack mer än mig :) Efter lite sanering (mamsen glömde blöjan efter vällingmyset..) och dusch så bestämde vi oss för att gå till Sågudden. Vi fick sällskap av både Linda, Anna, Neo och hans storasystrar. Det blev lite gungande och rutschkaneåkning för Lillfis. Lillfis är en duktig tjej som sköter sig själv ganska mycket! Hon knatar runt för sig själv och kollar läget, hon går och går.. Det blev en lunch på stan åxå, Lillfis somnade så jag fick äta i lugn och ro, lyxigt!

Väl hemma fylldes poolen och idag fick Elsa sällskap av mamsen i poolen, vi plaskade och busade ett tag innan Elsa tröttnade och drog till sandlådan..

Mamma på vift!

Jag smet iväg på grillbuffe med Anna ikväll och sen blev det premiär för mig på Bryggan. Det var jättefint där och det slank ner både vin, cider och drink. En trevlig kväll, men sedan försvann alla jag kände och då cyklade jag hemåt ;) Jag kanske får stå ut med lite huvudvärk imorrn..

Elsa loves smultron!

Idag åkte vi och tittade på fina saker på Hem te gårn, två ljuslyktor shoppades (kanske kan de bo på verandan när den blir färdig för höstmys).

Vi hälsade på morfar åxå, det blev smultronorgie för lillfis igen ;)







Shoppingsugen

Jag skulle vilja ha en massa pengar att bränna på nya kläder nu. Bara shoppa järnet utan att behöva titta på prislappen..

Dagarna rullar på och snart är det söndag och då kommer A hem :)

Gårdagen var regnig och trist. Man vill ju inte sitta inne hela dagen. Det blidde lunch på stan och kaffe hos Anna. Lillfis klädsimmade i Neos pool och grejade på.

Idag va det ju trevligare väder så jag, mormor och Lillfis gick till Sågudden. Elsa gungade, åkte rutchkana och grejade för fullt och efter ett tag kom Anna och Neo åxå dit. Efter lek och fika tog vi varvet på stan och Elsa fick en söt tröja, snart är höstgarderoben fixad!

Självklart har jag målat lite idag, passade på när Lillfis vandrade mellan poolen och sandlådan ;)
 

Jag målar..

"Jag målar och målar med tjockt och med tunt.." (från barnsången Jag hamrar och spikar) Jag tycker att jag har målat jättemycket men det är fortfarande massor kvar innan verandan är klar :(
Hela jag är vitprickig! Det är tur att mormor är här och underhåller Lillfis nu när A är i Schweiz..

Idag har vi varit hos morfar och Majsan och busat. Lillfis kladdade med jordgubbar och mumsade smultron så hon var röd i hela ansiktet och delar av håret. Tyvärr var inte kameran nöjd med batterierna så inga bildbevis finns.

1-åring!

Idag fyller min fina Lillfis 1 år! Det känns som det här året har svischat förbi i en rasande fart.. Nu är min underbara bebis ingen bebis längre utan en finurlig och fantastisk liten tjej.



* Nu kan du klappa händerna
* Du gör rörelser till Imse Vimse (upp stiger solen..)
* Du älskar att greja i sandlådan
* Du älskar att vara ute och leka
* Smultron är mums!
* Du klättrar på det mesta.
* Du är mycket aktiv och full av bus!

För mig är du världens sötaste! :)


Kalas!

Igår hade vi "släktkalas" för Lillfis och hon blev firad med massor av fiina presenter! Hon fick bl a en Bobbycar, ett prinsesstält och en alldeles egen spis. Hon undrade nog vad som pågick och varför hon fick så många paket. Hon var lite blyg till en början när alla tittade på henne men efter ett tag så blev hon varm i kläderna och förvandlades till charmtrollet Elsa :)








Cykeltur

Premiärturen ägde rum igår men det var bara en kortis runt kvarteret. Idag tog vi en längre tur och hamnade på Sågudden, där gungade och grejade Lillfis en stund innan det var lunchdags. Efterrätten blev en Sandwich men Lillfis åt inte så mycket av den idag, hon ville ha äpple istället..








RSS 2.0