Ettårskontroll

Vågen stannade på 11505g idag och Lillfis kan skryta med att vara 79,5cm lång. Hon var glad och nöjd ända tills jag höll henne i knät och hon fick syn på den ena sprutan, då kämpade hon emot och protesterade. Lite gråt efter sprutorna blev det men det gick över snabbt. Vi firade att det var klart med en gung och lekstund i parken innan vi skulle ha en lunchdejt med Linda. Lillfis har ju numera inte så lätt för att sitta still så en rofylld matstund är ett minne blott ;)


Sommarens första dopp!

Idag var det bada i sjö-premiär för Lillfis och jag passade på att ta årets första dopp. Lite kallt var det när vattnet kom över knäna men det var bara att bita ihop.. Lillfis ville gärna gå lika långt ut som sin storasyster och ropade förtjust när hon simmade och dök. Efter några dopp nöjde hon dock sig med att sitta vid vattenkanten och leka med stenar.




Midsommar

Nu har Lillfis varit med om sin första midsommarafton. Vi åkte till mormor och morfar och fikade lite, där passade vi på att plocka blommor och göra kransar. Lite bad i poolen blev det självklart och idag hade Lillfis sällskap av sina systrar i badet. Sedan blev det kvällsmys med grill (Elsa tycker grillad majskolv är mumsigt) och lite kubb (Elsa satt på säkert avstånd i gungan och hejade på).






Glass i stora lass!

Idag åkte vi till mormor (morfar har rymt iväg på fisketur till Norge) och hamnade på köpcentret. Lillfis fick peka ut lite kläder som hon önskar sig i födelsedagspresent och efter det hårda jobbet blev det mjukglass som belöning. Lite extra kladdigt blir det när skruttan ska äta halvsmält glass med en sked som inte alltid träffar munnen :)


Gårdagen

Förmiddagen spenderades på Sågudden tillsammans med Anna och Neo. Vi gungade, lekte och fikade. Det var första men definitivt inte sista gången vi var där..



Hon klättrar på..


Den rosa byrån..

Byrån är nu färdigmålad och har flyttat in i Lillfis rum :) Den blev ganska så söt faktiskt!




Klätter-apa

I torsdags kom Elsa på att hon kunde klättra upp i fåtöljen själv, sedan provade hon soffan och det gick lika bra  det åxå! Så nu är det bland det roligaste att sysselsätta sig med. Tyvärr är det inte lika lätt att ta sig ner och lite lurigt med fåtöljer som saknar armstöd, så en assistent som står bredvid är nödvändigt.. Assistenten är måttligt road!





Lillfis i Uppsala

Nu har hon varit i Uppsala åxå lillfisen.. Hotellrummet var inte lika stort som i Trollhättan men vi trivdes finfint ändå! Lillfis traskade runt lite överallt på hotellet, provsatt många fåtöljer och lekte i lekrummet.

Vi tog en promenad in till centrum på lördagen och tog en titt på Domkyrkan, det var en mäktig byggnad. Lillfis var inte lika imponerad som mig, hon föredrog att titta på en hund som gick förbi istället. Efter en liten butiksrunda så köpte vi sallad och jordgubbar som vi mumsade på nere vid ån. Vi myste ganska länge där innan vi gick tillbaka till hotellet och tittade på det kungliga bröllopet (lillfisen sov i flera timmar så jag fick titta själv).






Gårdagen..

Vi tog en hyfsat lång promenad och hälsade på hos Neo. Vi var där några timmar och hann med att fika, "hoppa" på studsmattan, leka med Neos leksaker och äta mat.





När vi gick hem började Lillfis gråta, först trodde jag att det berodde på att hon var trött men hon fortsatte när vi kom hem åxå. Jag tror det var magknip för det pruttades en hel del och efter ett par timmar gick det över. Vi hann faktiskt prova sandlådan innan det var dags för bad och nattinatti.


Mat för en stor tjej!





Som de flesta barn är Lillfis mycket förtjust i korv.. Det är inte Lillfis mamma.. Men man ska ju inte föra över sina nojor på barnen, så jag serverar henne den fiina korven ;)

Byrån

Idag har jag målat första lagret med rosa färg på Elsas fiina byrå. Igår såg den ut så här efter en omgång med slipmaskinen..



Det är lite kul att min mormor har haft den här byrån och sen hamnade den hos mamma och pappa, där den målades blå när mamma var inne i en blå period ;) Nu är det lillfis tur att få ha den, kul med gamla grejer! Och lite miljövänligt åxå ju..


I väntan på sandlådan..

Vår lilla grusätare får snart leka (eller äta) i sandlådan istället :)


Grejsar-dag

Idag har det kånkats brädor och grävts.. Imorron kommer en lastbil med grejer till den nya verandan. Jag tror det kommer att bli väldans fint!

Mormor var här och umgicks lite med Lillfis så jag kunde hjälpa A lite med kånkandet och grävandet. Det känns i kroppen, mest ryggen att man inte är van att göra sånt! 

Jag har provbakat nougatrutor (goda), tvättat lite och slipat en byrå som Elsa ska ha i sitt rum. Byrån kommer helt otippat att bli ganska så rosa.. Funderade på gul men det är svårt att hitta en snygg nyans så det blidde rosa.

Verandan är borta!

Idag har A slitit hårt, verandan ligger nu i brädbitar på gräsmattan. Jag har tyvärr inte kunnat hjälpa till sådär jättemycket, Lillfis måste ju underhållas..

Nu håller jag tummarna att den kommande natten blir bättre än den som var, det blev inte mycket sömn. Lillfis var orolig och gnällig så hon fick sova bredvid mig större delen av natten men det var något som inte var bra. Tänder eller magen kanske. När hon väl somnade så låg hon inte stilla så värst länge.


Studentkalas

Idag har vi grattat kusinen som tagit studenten. Vi bjöds på massor av mumsig mat och en tårtbuffe som inte går av för hackor! Lillfis åt konstant från det att vi anlände tills dess att vi hej då, hon har mumsat melon, jordgubbar, vindruvor, smörgås, potatisgratäng och chokladkaka.. Hon hade jättekul idag, tänk vad härligt att vara kalasets medelpunkt!

Bara så du vet Lillfis, så kallade morfar dig för lilla tanten idag för att du hade en lång klänning ;)






Redo för sol!

Nu har de gröna sköningarna hittat hem ;) Bara solen som saknas..



Trädgårdstomte

Hon vill ju göra lika som sin mamma min lilla pysseltjej.. Vi grävde upp lite lavendel och vad jag tror är citronmeliss ur rabatten och satte i krukor. Rabatten är snart ett minne blott!






Drömhuset!

Skulle önska att nån bara knackade på dörren och gav mig massor av pengar.. Huset med stort H är till salu, vill ha vill ha vill ha.. Lillfis skulle tulta finfint på den gräsmattan och ha massor av småsten att smaka och plocka med ;)


Öppna förskolan

Andra dagen i rad som vi varit på öppna, himlans bra ställe det där! Man kommer hemifrån, får träffa folk, lillfis får leka och träffa andra barn och det är billig fika :) Imorrn tror jag att vi får hålla oss hemmavid, hoppas att det regnat ifrån sig under natten.. Trist att vara inne en hel dag!


11 månader!

Igår blev min "lilla" bebis 11 månader, nu är det mindre än en månad kvar till den stora dagen..



* Nu går du jättebra! 
* Tand nr 3 och 4 har tittat fram en liten bit.
* Du pratar hela tiden och säger mamma, pappa, vov vov och pip pip.
* Du älskar Blinka lilla stjärna där, gör blinkrörelsen med handen och säger där.
* Du dansar och "diggar"när du hör musik.
* Melon och jordgubbar kan du äta hur mycket som helst!


Tjejdag..

Idag hade vi dejt med Linda och hann med fika och lite shopping. Vi åkte till "Hem till gården" som öppnade idag och tittade på en massa vackra saker, lillfis köpte en "badgrej" och jag köpte två ljuslyktor. Lillfis fick även en premiär-rundtur på bolaget idag , hon köpte nåt där åxå.. (men hon varken har eller kommer att få smaka) ;)







Lillfis badar..

Idag fick Lillfis en egen swimmingpool i tidig 11-månaders present. Lillfis tyckte nog att det var en mycket bra present ;) Tänk att få bada ute i solen.. Nästan så man skulle vilja vara liten igen själv åxå! Kanske får ta en dopp tillsammans med Elsisen nån gång.


Tröttis

Man blir trött av värmen!


Mums filibabba..

Lillfis absoluta favorit bland mina frukostar är smoothie, men det ska vara den med hallon/blåbär(exotiska frukter är inte lika populär). Då kan hon sörpla i sig massor även de gånger jag gjort den lite surare så blir hon helt galen om hon inte får. När mixern drar igång vet hon precis vad som vankas :) Pyjamasen åker av och sedan är det bara att sörpla!


Min lilla apa..

Det var bara meningen att hon skulle få smaka lite men hon tog bananen och tryckte i sig nästan hela. För kanske en månad sedan var banan inte gott alls!






Vett och etikett..

Lillfis måste kanske gå en kurs i bordskick om det fortsätter.. Men ett tag till är det väl ok att äta så här ;)




RSS 2.0