Gravity på plats!

Den fina bilden jag beställde fick hamna ovanför byrån i sovrummet. I love it!


Barnflicka

Tur att min barnflicka kom hit idag :) Elsa och jag fick besök av mormor på eftermiddagen och då passade vi på att handla lite och äta skräpmat. Förmiddagen har jag till mestadels tillbringat i soffan medans min lilla snälla Elsaskrutt har grejat och pysslat. Jag känner mig ganska mörbultat och har rätt så ont vid revbenen bak på höger sida. Har fått ett mycket fint blåmärke ovanför svanskotan åxå.







Är lite stolt över gårdagens bakverk ;) Hittade söta glöggmuggar på stan som vi naturligtvis var tvugna att testa. Har varit sugen på skumtomtar i flera dagar så idag har jag smakat lite godis..

Olyckan, ole dolyckan!

Vi gjorde en vurpa i trappen idag jag och Elsa. Jag skulle bära ner henne efter att hon sovit och halkade på nåt sätt på 4e trappsteget (tror jag) nerifrån och det blev ett rejält brak. Allt jag hann tänka var Elsa, akta Elsa! Jag lyckades hålla henne så hon klarade sig helt utan skador men min kropp är ganska så öm lite här och där. Jag har blitt blå på rumpan och skrapade mig på ena armen så den pryds av färglada plåster. Ryggen och ena sidan är halvkul just nu! Jag ville väl inte vara sämre än min kompis Linda som brutit flera revben och kotor efter en ridtur som gick snett ;)

Vi gick ett varv på stan eftersom det var skyltsöndag men det var riktigt skitväder och jag kände mig ganska mörbultad. Elsa och A åkte med i vagnen bakom den fina hästen som stretade runt på stan. Sedan köpte vi de första julklapparna till Elsa, ritblock och färgpennor.

Nya vinterkängor

Lillfisen slipper bli kall om fötterna när hon sover ute för morfar har köpt finfina kängor. Elsa älskar dem och vill helst traska runt i dem hela tiden..




Första advent!

Äntligen "får" man tända stjärnor och stakar. Jag måste erkänna att jag tjuvstartade under veckan ;) Imorse myste vi på kökssoffan och tittade på snö-busvädret genom fönstret.



Vi hade planerat lite lussebullebak idag, det fick bli lussesnurror i form och några såna där vanliga krullidutter.. Elsa skapade fritt som vanligt :)







Den glade lille bagaren hamnade i badet direkt efter att det var färdigbakat, det var inte bara magen som var mjölig kan jag tillägga!

Bland tomtar och troll..

Elsa har fått sällskap av några nya kompisar här hemma. Kom plötsligt att tänka på den gamla filmen Bland tomtar och troll men Elsa är nog kanske för liten än..


Tisdagsfika

Igår tog vi oss en promenad in till stan och shoppade lite, Elsa behövde varma vantar och en mössa som stänger ut kylan. Självklart passade vi på att ta en fika på stan åxå ;) Vi delade på en smörgås och en nötkrämbulle och myste i värmen. Elsa är fikatjejen nr 1 som ler,hälsar och vinkar åt de flesta.


Helgen som snart gått.

Vi hade lite lördagskul på simhallen på förmiddagen, årskorten är fixade så nu ska här badas i massor ;) Efter Elsas sovstund så åkte vi till farmor för lite fika och fixande.

Idag har vi varit på julmarknad och fått lite julstämning. Jag kunde inte låta bli att köpa lite pynt. Det blidde tovade tomtar till granen och filthjärtan till enriset. Det fanns massor av finfina saker men plånboken tillät inte mer än så ;) Det har städats och bakats pepparkakor under eftermiddagen och kvällsfikat kommer att bestå av mannagrynspudding, glögg och pepparkakor.








Lillfis kluddar..

Elsa gillar verkligen att rita för tillfället. Hon hämtar sitt ritblock och sina knubbiskritor lite då och då för att sedan sätta sig och kludda koncentrerat. Hon vill gärna att vi målar tillsammans åxå!






Apropå bebisar..

Min nya Nokia-bebis ligger på laddning... Sååå fin ;)

Bebisar..

Elsa är väldigt intresserad av bebisar just nu, hon studerar dem noga, pekar och säger saker jag inte förstår. Hon har egna bebisar som hon vyssjar på här hemma, dockorna alltså ;) 
 
Idag pussades det hej vilt på en docka på Öppna förskolan. Dockan fick äta clementin och hon försökte t om att smyga med den ut i hallen när vi skulle gå hem.

Elsa blir fotad i farten, hon tycker inte det är så kul med kameran längre. Man får knäppa och hoppas att hon fastnar :)






Rött!

Äntligen har jag målat färdigt. Det tog sin tid men jag är ganska så nöjd. Nu är det rött lagom till julen :)

Före:


Efter:


En sockerbagare

Då var det dags att stöka ner lite igen. Bagare Lillfis är en hejare på att kavla och dela degen med degskrapan. Vi bakade kakor och använde pepparkaksformar idag.

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
200g margarin eller smör (ej smält)

Arbeta ihop detta till en deg och låt den vila i kylskåpet ett tag. Kavla ut och gör till valfria formar. Pensla med ägg och strö pärlsocker, socker/kanel eller hackade nötter på. Stek mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 min.




Skräpmat

Jag handlade för en eventuell tacomiddag men mormor och Elsa hade redan bestämt sig för Mc D. Bara att hänga på! Elsa fick ett Happy Meal idag men åt inte så värst mycket av det. Det blev lite pommesdippande i ketchup och äppelbitar. Hon smakade på hamburgaren men var inte så värst imponerad. Drickat gick ju hem såklart :)



Tur att inte matpolisen tog oss..

I väntans tider..

Jag tror att det här ska bli min nya bebis. Jag har iallafall första tjing på en grön när den kommer in på Telia...



Spännande!

Äntligen har jag köpt ny badkarslitteratur ;)


Torsdagsnöje

Tänk vad kul lite vatten och några plastmuggar kan vara! Hon kan hälla och hälla, men ibland hamnar ju vattnet vid sidan av..




På stan

Vi promenerade in till stan med mormor idag, det var ju medlemsdag på Kappahl och det kan man ju bara inte missa ;) Jag börjar få julstämning i kroppen så det blidde lite röda kläder till Elsafisen, så nu kan hon bli adventsfin.. 

Vi fann en Anna på killavdelningen (Neos garderob blev åxå lite större) och drog med henne ner i fördärvet genom att prova det nya matstället The Oven. Den stenugnsbakade pizzan var jättegod men dagens kyckling var ganska smaklös tyckte mormor.

På hemväg:






Brr..

Jag och Lillfisen har precis kommit hem från en kylig promenix, vi gick till Lidl och inhandlade lite nyttigheter till kvällens soppa. Det blev ett korv-stopp på OK, Elsa behövde nåt i magen då jag misstänkte att hon skulle somna på hemvägen..och det gjorde hon. Hon ligger och sover ute på verandan, inbäddad och skyddad från den hemska kalla blåsten. Lite snö kom det när jag passade på att måla sista skåpdörren.. Färgen verkar inte räcka till sista strykningen så jag får nog dutta där det behövs mest..

Jahadu..




Idag har vi varit på öppna förskolan, det var lite kyligt imorse och både jag och Elsa var röda om kinder och näsa när vi äntligen kom fram. Elsa ville som vanligt gå ganska långt :)

På eftermiddagen hade vi besök av Anna och Neo. Det blev lite fika och lek. Eftersom det oftarst ska grejas med samma saker så blev det lite gnäll men det blidde allt en puss åxå!

Härligt & hurtigt!

I förmiddags provade vi Hälsokompaniets tipspromenad. Det blev en härlig runda i det sköna vädret men frågorna var svåra. Jag lyckades gissa mig till 12 rätt ;) Nu har vi fått rejäla promenader både igår och idag!


16 månader

Nu har vi en 16-månaders lillfis här hemma ;)

* tand nr 10,11 och 12 är på väg upp..
* du säger mormor och se här (låter det som iallafall)
* när det är nåt du inte vill så skakar du på huvudet och säger ejej
* om du får kan du äta clementiner tills de kommer ut genom öronen ;)
* du kan sitta i trappan och prova skor läänge..


Elsa visar att hon är en bagare att räkna med.. Hon gjorde en egen bulle med nougat i!


Kärt återseende

Symaskinen har varit på service och stygnen är som de ska igen :) Jag har sytt gardiner (och en kudde av resterna) nu på kvällen. Jag blev kär i tyget för ett tag sedan och äntligen hänger gardinerna på plats. Kul med lite nytt!





Elsa leker tittut bakom gardinen..


Novembergrått

Idag har det varit en typisk novemberdag.. Mörkt, grått, regnigt och ruggigt! Vi har visat runt mormor på Öppna förskolan så nu kan de gå dit och busa utan mig ;) Vi hann med en lunch på stan åxå innan det var sovdags för Lillfis.

Idag har jag hunnit med en massa på att göra listan. Jag har målat skåpluckor, satt upp en massa ramar och kort och påbörjat ett sy gardiner-projekt. Tur att jag ska jobba imorrn så jag får vila mig lite ;)



Det är en början iallafall.. Fotoväggen är på gång!

Det låg ett litet paket i postlådan idag som innehöll det här:



Tubbisarna är väldigt söta men att se samma dvd rulla om och om igen kan göra vem som helst galen :) Omväxling förnöjer..


RSS 2.0