Onsdag

Idag småregnade det så vi tog bilen till öppna förskolan, hade självklart med oss vagnen ifall det kunde bli en promenad mellan öf och bvc-träffen. Och en promenad blev det, lillfis hann sova en halvtimme innan bvc-träffen.



Vi pratade om olycksfall och vad man kan tänka på när det gäller att barnsäkra osv.. Lillfis fick kolla sin vikt och längd åxå, hon väger nu 9725g och är 74cm lång. Kan nog inte kalla henne lillfis länge till :)

Kletigt!

Mamman i huset har tröttnat på mjölkskorven och gör nu ett försök att få bort den! Kladdet ska sitta i några timmar innan det tvättas bort.. Kladdet hinner nog att hamna lite överallt har jag en känsla av..

 

Skopremiär!

Idag invigde vi dojjorna! Lillfis tyckte det var helt ok att ha dem på sig :) Hon provade faktiskt att gå lite med dem, hon sprätte lite extra med benen och log stort. Det blev en promenad till stan och sopplunch på Sunday, lillfis åt hela sin burk med mat och tryckte sen i sig smörgås, medans hon flörtade med killarna som satt närmast. Lillfis somnade på hemvägen och medans hon sov blev det gardinbyte i köket och lite påskpyntat.



Vi har hunnit med en tur till Konsum åxå, lillfis gillar att sitta i kundvagnen och hålla i grejen man låser fast vagnen i nästa vagn med. Fick nästan bända loss den ur hennes hand när vi handlat färdigt och skulle ställa tillbax vagnen.


Måndag

Idag åkte pappsen iväg på jobb och kommer inte hem förrän på onsdag, han tog med sig morfar åxå så stackars mormor blev ensam och kom till oss istället.. :) Vi hamnade på Köpcentret i Ch-berg idag men håhåjaja vad mycket folk! Glömde bort att norrmännen invaderar den här veckan. Jag blev så trött av alla människor att det bara blev påskgodis shoppat idag.

Nu har jag planer på ett bad, lillfis sover ute i vagnen och mamma städar..

Barnmässan

Det blev en söndagstur till Karlstad och Barnmässan. Trodde nog att den skulle vara större än den var, men visst hade det kunnat shoppats rejält. Nu var jag ganska duktig och höll igen.. Semestern närmar ju sig :) Lillfis fick ett par jättesöta skor från Vincent Shoe Store och en solklänning från Mykidoo. Majskrokar och lite gratisgrejer fick med oss åxå.

Nu måste lillfis bara komma över sin skofobi :)

Regn..

Gissa om jag blev besviken när vi kom ner för trappan och jag hörde ljudet.. Hade planerat en morgonpromenad med lillfis, men i ösregn vill jag inte gå! :(

Idag ska vi fira gammelmormor som fyller respektabla 83 år!

Nu är det dags för helgfrukost, brukar bli lite mumsigare än frukosten under veckorna ;) Det vankas äggröra och rostat bröd och lillfis får gröt och smörgås.

Trevlig fredag!

Imorse ville jag bara hemifrån så vi gick en promenad mot stan strax efter halvtio. Lillfis tog en lur på över en timme :) Sedan blev det en oväntad fika med Anna och Neo. När vi var på hemväg mötte vi farmor och följde med henne hem en stund, för lillfis var pigg och sugen på lite bus. Vi kom inte hem förrän nästan halvfyra och då sov lillfis så klart, alldeles perfekt! Dagen blev ju jättebra fast inget var planerat! :)




Biltur

Behövde något att göra idag så det fick bli en åktur till mormor & morfar. Vi var där ett par timmar och lillfis fick total uppmärksamhet :) Jag satt mest i soffan inlindad i en filt, mår lite knasigt.. Invigde vårjackan idag, lite stor men väldigt fin!




Öppna förskolan

Onsdag betyder babycafè. Lillfis har varit som vanligt idag, nöjd och glad! Vi fikade och lekte, det var trevligt som alltid! Jag har haft en molande huvudvärk idag så det var skönt att få komma ut i friska luften efter gårdagens innemys. Jag tror lillfis åxå tyckte det var skönt att komma ut, hon sov när vi gick till öppna förskolan och somnade skönt när vi gick hem, snart har hon sovit i 2 timmar :)

Pusskalas

Igår fick vi veta att det fanns fika och tårta hos Neo så dit styrde vi vagnen.. Lillfis passade på att pussa Neo på hans stora dag! Hon spanade in hans leksaker och fick provsitta en riktig racerbil, det är alltid kul att vara på nya ställen och få greja med andra saker än sina egna ;)

När vi gick hem somnade hon på direkten men efter 30 min så vaknade hon och började gnälla, gnället gick över i gråt och så fortsatte det hela kvällen. Hon fick alvedon och somnade små stunder men vaknade gråtande. Kanske var det magen eller halsen som gjorde ont, man kan ju bara gissa!

Natten började med att hon sov lugnt ett par timmar, sen har hon vaknat lite då och då och bökat runt väldigt nära mig. Men hon har bara gnällt lite, så natten blev bättre än jag trodde. Idag har vi vilat och gosat mycket.






Gäsp

En trött mamma och en pigg lillfis har ätit frukost, lekt och tagit förmiddagsluren. Inatt ville inte lillfis sova i sin säng längre än till halv ett, jag försökte söva om henne men fick ge upp. Så resten av natten har hon bökat runt bredvid mig..

Nu leker Majsan och lillfis Följa John. Eller rättare sagt Majsan försöker skaka av sig lillfis, som förföljer henne :)




Söndag!

Lillfis sov i sin säng i 6 timmar inatt :) Nu ska jag vara duktig och lägga henne där på kvällen även fast det tar längre tid att söva henne.

Efter en sovmorgon och god frukost sänkte A spjälsängen så att lillfis inte kan ramla ur och vi kan sova lugnare. Sen tog vi en tur till mormor & morfar, där fick vi lunch och lillfis fick busa av sig :)


Grind nr 2

Lillfis upptäckte att man kan klättra i trappan häromdagen. Jag fann henne ståendes på andra trappsteget med ena foten på väg mot det tredje... Igår kom grind nr 2 på plats och hemmet är återigen lite säkrare för lillfis.


Lördagsgodis :)

Bestämde i början på veckan att det var dags för lördagsgodis och nu har jag en stor påse att gå loss på ;) Tycker faktiskt att jag varit duktig som lyckats avstå godiset så här länge (nyårsafton). Min plan är att äta mycket godis så att jag inte behöver äta förrän nästa lördag eller t o m klara mig tills det att påsken drar igång! Efter påsk kanske jag kan pausa igen, det vore ju bra men vi får se..

Idag blev det en promenad in till stan och lite lunch på Moster Brun (inte tant brun som jag tror jag skrev sist). Så här såg det ut på hemvägen:


Mormor kan!

När vi kom hem igår kväll/ i natt så låg lillfis och sov i sin säng.. Det ska nog till en mormor för att få nån ordning på bäbis ;) Det hade gått jättebra, hon hade varit på strålande humör hela kvällen och myst med mormor & morfar. Vi var borta från lillfis i ca 5 timmar och det är rekord för mig, det är nyttigt för mig att träna på att lämna ifrån mig henne och när det går så här bra så känns det helt ok att göra om det åxå :)

Lillfis sov i sin säng i 3 timmar från det att mormor lade ner h.enne innan hon vaknade, men tyvärr hann inte jag somna innan hon ville över till storsängen.. Sen låg hon kors och tvärs och på mig och klockan 5 blev hon pigg Lyckades efter många om och men att söva om henne och fick dåsa till en liiiten stund, 07.15 var det kört!

Fredagsfika

Vi fick en fikadejt med Anna och Neo, vilket piggade upp den gråa dagen! Lillfis passade på att gratulera Neo lite i förskott, han blir ju stora killen snart.. Jag fick i mig en för stor dos kaffe känner jag, nu är jag smått illamående, men det var väldigt gott då ;) Fast nu kanske jag håller mig pigg ikväll när vi ska på "festligheter". Lillfis ska umgås med mormor & morfar några timmar när vi smiter iväg, får hoppas det går bra, lillfis har nämligen kommit in i en mammig period nu.. 
 


Fina fisken!

Idag har det lagats fisk, rättare sagt torsk i äggsås. Jag har inte tillagat fisk, knappt ätit nån på många år.. Men idag blidde det av och det var jättegott! Ska försöka leta upp lite fiskrecept som verkar goda, det är ju bra att äta fisk (sägs det )och kanske kan jag föregå med gott exempel så lillfis får i sig en firrebit nån gång ibland åxå ;)


Städdags!

Nu har halva dagen gått och vi har bara gosat och lekt. Vi har gått en promenad och lillfis tar en lur i vagnen, men det sprakar som vanligt i babywatchen så vi får väl se hur länge hon orkar vila. Hon ligger inte så still när hon sover den lilla sprattelgumman..

Nu är det dags för städtanten att dra igång! ;) Lillfis gjorde ett försök att få igång dammsugaren i förmiddags men det gick inte.. ( hon glömde att sätta i sladden) 






Öppna förskolan

Vi kom till Öppna förskolan lite senare än vi brukar, då jag fick en liten sovmorgon. Det blev promenad dit idag åxå men lillfis ville inte sova, utan fick sitta upp sista biten. Våran morgonrutin rubbades av att A var hemma idag och lillfis passade på att sova i hans knä en stund på morgonen. Det blev fika och lek som vanligt, alltid lika kul! Hon var ganska så trött när det var dags att gå därifrån och somnade snabbt, men hon har problem med hosta när hon ska sova, så hon vaknade efter en halvtimme. Men det passade bra för då fick jag och A äta lite thaibuffe innan hennes ork tog slut igen ;) Hon skrek och klagade en stund på hemvägen men sen somnade hon, jag hör att hon hostar lite då och då här utanför..


Tisdag

Idag myste vi vi på förmiddagen innan det blev en promenad. När vi kom hem hade mormor & morfar kommit, de hade hämtat sina pass och ville följa med på lillfis sista babysim. Det var många sjuka idag så vi var bara 5 mammor med varsin skrutt i bassängen. Lillfis fick ett diplom för att hon varit så duktig på att simma ;) Det är jobbigt att bada så hela familjen tog en nap på eftermiddagen när besöket åkt hem, Majsan låg i spjälsängen..


Hjälpsam?

Lillfis vill vara med överallt! Nu har hon kommit på att det är kul att hänga tvätt eller rättare sagt dra ner tvätten som mamma har hängt upp..



Nu har vi varit ute och gått, det blev en rejäl promenad idag. Tänkte att det är bäst att passa på när solen skiner så fint! Vi var ute i över 1 ½ timme och det var segt sista biten hem, då var jag lite sliten ;)

IKEA

Kändes som om dagen skulle bli så lång om vi inte hittade på nåt.. Bara gå hemma och vänta på att A ska komma hem, näe det blev en tur till Ikea istället! Lillfis sov gott både dit och hem (fortsatte sova i vagnen när vi kom hem) och var nöjd och glad där hon satt i kundvagnen :) Himlans go unge det där! Fick med oss lite smågrejer, blev inte så dyrt den här gången men det är kul att bara gå och titta åxå! 

 

Melodifestivalen

Får väl titta på eländet.. Den enda låten jag kommer ihåg nåt av just nu är..you can call me manboy.. den refrängen sjöng jag för lillfis när vi åt lite kvällsmat alldeles nyss och hon skrattade. Nu hör jag mamma stå och nynna på den åxå :) Undrar hur det här ska sluta!? 

Nytt fikaställe!

Vi var ju tvungna att hitta på något idag, så det blev en promenad in till stan där vi passade på att ta en lunchfika. Det var fullt på stället där vi oftast fikar så vi hamnade på TANT BRUN och det var ju jättemysigt där :) Massor med gott att välja på, vi provade pasta idag och den får med beröm godkänt! Lillfis åt en bägare med mosad frukt, lite smörgås och några pastabitar. Det fanns en lekhörna för barnen och lillfis hade fullt upp med att hålla koll på barnen som lekte där. Hon fick åxå kolla in hörnan när det blivit lite lugnare, hon gav den bra betyg tror jag.. Absolut ett ställe vi kommer att besöka igen!




Shoppingtur

Idag åkte vi till Köpcentret och roade oss, vi plockade upp morfar på vägen dit åxå. Att ha med mormor och morfar när man ska shoppa lönar sig ;) Idag har lillfis fått en rejäl vår- och sommargarderob, hon hade 3 personliga shoppare... Solhatt och keps är fixade!

     

                       



Vi provade skor på Skopunkten men det var inte kul, lillfis protesterade bestämt! Hon fick med sig ett par Foppa-toffel liknande skapelser som hon blev jätteglad när hon fick se. Men hon vill inte ha dem på fötterna :)




Kvällsfika

Kvällsfika i trevligt sällskap :) Vi fick besök av Lillfis gudmor (eller fadder som det väl heter nu) och hon hade med sig färskt bröd och lite smarrigheter. Lillfis var lite avvaktande till en början men det släppte efter ett tag. Linda fick en demonstration av lillfis färdigheter när det gäller att gå med vagnen.. Ojojoj, vi är såå imponerade och lillfis är mycket medveten om att hon är duktig!




VIP

KappAhl hade vip-dag och man fick 30% på sitt köp. Jag hittade en korsning mellan långt linne och klänning som var snygg och jätteskön. Perfekt till semestern :) Lillfis fick fina halksockor som behövs nu när hon susar runt med sin lära-gå vagn. När jag betalade lade tjejen i kassan ner en svart papperskasse i påsen och när jag tittade i kassen så kände jag mig som en kändis ( tror deras goodiebags innehåller dyrare saker). Gratis är trevligt, behövs inte mycket för att man ska bli glad ;)




Mormor i stan..

Nu har A åkt till Tyskland på jobb och vi har fått mormorbesök. Det blev en promenad in till stan och ett varv på KappAhl och Lindex. När magen började kurra så lyxade vi med sopplunch, det var mums! Lillfis fick till sin stora lycka tag på mormors halva smörgås och fick behålla den. Hon smaskade och njöt :)


Onsdagsnöjen..

Idag gick vi och hämtade våra pass innan vi gick till Öppna förskolan, så nu är vi redo för att göra världen osäker ;) Jag längtar.. 

Lillfis och jag hade en trevlig förmiddag på Ö p och när vi gick hem somnade en nöjd skrutt. Vilket underbart väder vi har fått, man blir så glad och vill bara gå och gå..Och så vet man att det kommer bara att bli bättre och bättre :) Nu vill man inte gå in, det bara mörkt och trist och så ser man allt damm åxå. Gjorde ett fösök att sitta i solen en stund när lillfis sov men det blev kallt efter ett tag, så jag gav upp och gick in till datorn.

Dagen i bilder:








Prata ikapp..

Idag fick vi sällskap av Linda när vi gick en härlig promenad i solen. Vi har ju inte setts på ett tag och fick nu chansen att prata ikapp lite :) Även fast det kan gå långa stunder mellan det att vi ses, så känns det alltid som vanligt när vi väl gör det.

Det blev lite babysim åxå idag, det tyckte lillfis om.. Men hon var rejält trött när vi åkte hem (och hungrig) så det blev hemfärd med skrik. När vi kom hem var det raka vägen till kylskåpet!

Majsan is back!

Lillfis har fullt upp med att hålla koll på Majsan nu.. Hon vill så gärna känna på henne och kämpar med att krypa efter henne. Tyvärr är inte Majsan lika intresserad av att ha kontakt med lillfis ;) Vid frukosten kom Majsan upp på bordet och smakade på lite äpplegröt, lillfis tittade med stora ögon och sedan kom ett stot leende. 

Var är Majsan?


Fikabesök..

Imorse var jag väldigt slö och visste inte vad jag skulle hitta på. Jag skickade en fikainbjudan till Anna och Neo och fick ett ja tack till svar :) Det blev tårta och en hel del annat fikabröd över från gårdagens kalas, så det dukades fram. Efter fikat blev en skön promenad i solskenet. Lillfis somnade sött som vanligt och när gästerna åkte vidare på nya äventyr, försökte jag mig på att sitta i solen en stund, men det var inte så värst varmt tyvärr :(

Småskruttar på väg ut!








Sprut-feber

Visst kom febern smygandes inatt, plötsligt var hon jättevarm och då var det inte roligt att vara lillfis :( Idag har det varit lite småjobbigt i lilla kroppen.. Skit-spruta! Stackars skrutt, nu har det varit mycket sjukdom och elände ett tag, vi håller nu tummar och allt möjligt, så att lillfis får vara frisk och pigg framöver!

8 månader

Idag är lillfis 8 månader!

En liten checklista:

* Kryper för fullt!
* Ställer dig upp om du har något att hålla i.
* Kan stå själv ett litet tag.  
* "Pratar" och låter nästan hela tiden.
* Har 2 tänder
* Är förtjust i apelsin, gurka, morot och det mesta man kan gnaga på
(majskrokar och smörgåsrån).
* Äter gröt, välling, purè och små smörgåsbitar med god aptit.
* Älskar att busa och leka tittut.
* Är väldigt kittlig!
* Är väldigt intresserad och road av andra barn.
* Är glad, aktiv och nyfiken...

Mamma är mycket nöjd med grinden :) En riktig "bra att ha" grej!


Grattis!

Idag är det en speciell dag..

Världens bästa A fyller nämligen år :) 

Puss på dig!



Svinis-spruta

Nu har lillfis fått svinis-spruta nr 2, så vi håller tummarna att det inte blir feber eller ont ikväll.. Efter sprutan gick vi till Öppna förskolan. Vi lekte och fikade, idag fick lillfis åxå smaka lite lite tårta :) När det var dags för hemgång gick jag genom stan och köpte en present till bebis, hon blir ju stora damen imorrn!


Pass fixat!

Nu har lillfis varit hos polisen två dagar i rad, igår förnyade jag mitt pass och idag var det lillfis tur att ta kort :) Det var lite lurigt att få ett vettigt kort, hon tittade ju så klart på damen istället för in i "kameran" och sen så syntes jag för mycket på nån bild men efter lite "knäpp i fingrar och titta på igelkotten" så fick vi ett godkänt kort. Jag tycker det är konstigt att det här passet som hon får nu gäller i 5 år.. Mormor och morfar var åxå med och fixade pass, vi får ju sällskap av dem på resan!

Fick ett snabb-besök av min bror och brorson åxå, någon har blivit med körkort idag :) Han fick flera kramar och grattis (och lite bensinpengar).

Nu laddar jag inför lite städning och eventuellt bak..


Äntligen!

Nu ska lillfis på semester! Hon drar till Teneriffa den 11 april..


Majskroksfrosseri..

Behöver väl inte kommentera bilderna..




Tårta..



Idag fick vi tårta på Öppna förskolan då de firade ettårs-jubileum i den nya lokalen. Lillfis åt smörgåsrån och hade fullt upp att hålla koll på alla barnen. Hon log, småpratade och lekte tittut :)

När vi skulle gå hem tog jag vägen genom stan och tänkte passa på att boka en klipptid. Lillfis hade somnat och det fanns en ledig tid, så jag passade på. Lillfis vaknade precis när det var färdigklippt och höll sig vaken (och nöjd) hela vägen hem. Nu sitter hon på golvet och kalasar på majskrokar, hon hittade påsen i skötväskan..

Vårkänslor..

Letar vårtecken.. Och helt plötsligt märkte jag att vagnen rullade på bar asfalt en bit :)



Våriga kläder kanske hjälper ;) Tack Lindexkortet!



Hälsat på farmor!

Lillfis fick lite farmortid idag. Vi tog en promenad till stan och hamnade på Lindex (vet inte hur det gick till) och sen när lillfis sovit färdigt så gick vi till farmor. Lillfis grejade för fullt, hon kröp, klättrade och undersökte. Det är alltid kul att komma hemifrån en stund och få greja med lite nya saker!


Tröttis..

Sitter i sängen och väntar på att lillfis ska vakna, hon blev akut trött efter vår dusch. Hon fick göra mig sällskap för det hade tydligen blivit läckage pga överfull blöja.. Nu är jag frukostsugen och har planer på en promenad i solen :)

<

Bokrea

Det blev lite böcker på rean för mig åxå :)


Cirkus Lillfis..

Får jag be om största möjliga tyyyysssstnad! Cirkusen har nu tagit paus..


Jahapp..

Då var det Mars, var det någon som sa vårmånad? Känns som att snön kommer att ligga kvar ett bra tag framöver..

Idag är lillfis gnällig och blir irriterad när det inte går som hon vill eller när jag flyttar henne från ställen med skade-risk. När hon inte klättrar på mig klättrar hon på allt annat, hon välte en stol över sig innan frukost, det gick i slow-motion så hon slog sig nog inte. Men hon tyckte att det var läskigt. Hon vill mer än hon klarar av för tillfället!

Jag hade tänkt mig en tur till stan och kolla om det finns några rea-böcker kvar men vill inte släpa ut lillfis i busvädret. Får kanske smita iväg när A kommer hem eller hoppas på vårväder imorgon :)



Så länge mammas rumpa tynger ner stolen är det noll skaderisk :)

RSS 2.0