Plask!



Det blev ett simhalls-besök idag. Elsa hade jättekul och var så himla duktig. Vi kom dit precis när det öppnade men hann knappt ner i bassängen förrän det var knökfullt. Vi kämpade på och plaskade runt bland helvilda skvättande barn ganska länge innan Elsa ville gå till bebisbassängen. Den var iskall men Elsa grejade där ett tag innan vi hamnade i storbassängen. Elsa kalasade på strips, festis och lite glass innan vi gick och duschade. Elsa duschade lääänge, det var nog det bästa med hela förmiddagen :) Vi får nog ta en tur till veckan åxå, kanske är lite lugnare då..

Mysdag..

I min lediga dag tillsammans med Elsa måste nästan fika ingå :) Bulle är ju ett ord som Elsa är duktig på att säga! Vi lyckades lura med oss Anna i fördärvet åxå..



Lite klädshopping till Elsa hann vi med åxå. Myskläder som passar att ha på förskolan.

Post!

Det börjar närma sig inskolning för Lillfis och igår fick hon ett vykort i postlådan från sina blivande fröknar. Elsa sken som en sol när hon gick för att visa pappa sitt kort. 1 februari drar det igång.. Mamman har mycket blandade känslor!


Besök i sjukstugan..

Nu börjar dimman lätta.. Det här var en seeeg förkylning med mycket och lång feber. Jag låg ju några dagar efter Elsa med min förkylning så att mormor och morfar kom på besök tyckte Elsa var jättekul, mamman ville ju helst ligga i soffan och hosta. Besökarna hade semlor med sig..


Mupp..?

Kocken i Mupparna har fått en seriös konkurrent ;) När hon har nappen i munnen så pratar de ganska lika åxå!  Kanske ett bra karriärsalternativ för lillfisen vår..


Mums!

Semlorna blev finfina.. Elsa mumsade på och av ljuden att döma så smakade det bra!




18- månaders kontroll..

Dags för besiktning och spruta.. Hon var felfri skruttisen (vilket jag redan visste) ;) Den dumma sprutan glömdes ganska snabbt när vi passade på att mysa lite på Öppna förskolan. Elsa hann leka, rita, limma, sjunga och fika, en höjdarförmiddag med andra ord ;) Sedan var det extra mysigt att pappsen åxå var med en stund!

Dagens belöning blir egengjorda semlor och den glada bagarskrutten får jobba lite för gottet!






Jobb eller mys?

Tyvärr måste man väl sticka hål på mammabubblan och börja jobba lite mer igen :( Nu är det lediga onsdagar med Elsamys som gäller framöver. Det blir säkert bra bara man kommer igång men just nu är det inte kul.. Eftersom Lillfis förskoleplats dröjer lite så får vi vara glada att vi har mormor & morfar. Lite mockel och meck blir det! 

Elsa var hos mormor & morfar från söndag till tisdag och det gick såklart finfint, men det är väldans tomt här hemma när hon är borta. Jag och A fick till en myseftermiddag/kväll med lite shopping, mat, biljard och bio. Det gäller att passa på ;)

Idag hälsade jag och Elsa på hemma hos Anna och Neo. Det blidde fika och lite lek, Elsa var kanske inte så förtjust i närkontakten som Neo ville ha ibland. När han kom för nära så blev det gnäll..

Resten av dagen (när hon vaknar) ska vi bara kramas.. Eller?

God fortsättning!

Nu är jul- och nyårsfirandet är avklarat och vardagen kommer snart smygande.. Vi har myst med nära och kära och proppat i oss mat och annat gott. Det nya året ska påbörjas med en lite sundare kostföring och lite mer motion. Jag känner verkligen av allt stillasittande pga revbensknaset och har bråkat med en inflamation runt skulderbladstrakten de senaste dagarna. Alltid ska det vara nåt :(

Lillfisen hade närkontakt med tomten i år och hon skötte det finfint. Vi stod i fönstret och tittade när han var på väg till oss och när han kom in så tog det inte lång stund förrän hon tog emot paket. Tomten fick stanna och dela ut paketen som redan låg under granen åxå och Elsa hjälpte till. Elsa fick massor av paket och i dem fanns bla dockor, docksulky, en mjukisvovve, en my little pony, ritsaker och kläder 





Sista dagen på året passade vi på att vara ute och leka, skönt att det inte var så kallt att man fryser näsan av sig! Fåglarna fick påfyllning i skafferiet, bilen fick lite omvårdnad, vi gick på promenad, skottade och åkte pulka. 
 






RSS 2.0