Fredag

Förmiddagen spenderades på Öppna förskolan tillsammans med Anna och Neo. Lillfis var sliten (återigen en stökig natt) när vi gick hem och somnade på direkten. Efter sovandet hann vi med att vara ute en stund och gå med lära-gå vagnen. En av kusinerna firar födelsedag idag, så vi blev bjudna på god mat och smarrig kladdkaka när vi var där och sa grattis. Lillfis sov inget på eftermiddagen och får sin välling nu.. undrar om natten blir bättre?

Torsdagen som gått..

Lillfis var pigg strax före kl. 06 imorse..  Det var inte mamman så klart! Jag la mig i soffan och slöade framför lite morgontv och lillfis grejade med allt möjligt en stund.  Sedan tog vi oss en liten förmiddagslur och hann äta frukost innan mormor & morfar dök upp.




 Smulan har smulat som vanligt ;)

Det blev en promenad in till stan och Elsas favoritställe där vi åt lunch. Lite lek blev det självklart åxå. Vet inte om det var Elsa eller mormor som hade roligast. Jag hittade nya dynor till stolarna på altanen och en vaxduk att gömma bordet med. Ska man shoppa stora grejer, så ska man göra det när man inte har bilen med sig :)

 


Regnet det bara..

Lillis ligger ute och sover men inte så länge till tror jag.. Det börjar spraka i babywatchen mer och mer. Jag har passat på att läsa en tidning och betalat min räkningsskörd, så nu börjar det se tråkigt ut på kontot igen.

Trist att det inte får vara sol mer än en dag innan det måste regna eller vara grått igen.

Idag har vi varit på öppna förskolan och umgåtts lite, Lillfis blev rädd för en gråtande pojke (han storgrinade precis bredvid henne) och när han och hans mamma kom i närheten kom hon till mig och ville upp i knät, sedan sneglade hon försiktigt på dem. Annars var allt kul som vanligt! Lillfis är så gosig nu, hon kommer till mig bara för att kramas och mysa lite och sedan vill hon iväg och leka igen.

Gungeligung..





Idag blev det skratt, bus och lite äppelätning i gungan :)

Grejsar..

Vi kör en utedag igen, vi är bara inne för en matpaus nu..
Synd att lillfis inte är lite större, hade nog kunnat få hjälp med både det ena och det andra annars! Hon har förstått att mamsen har lastat i lite för mycket jord i skottkärran igen och plockar över lite i sin vagn.. Hon såg väl hur jag vinglade iväg med kärran igår :) 


Måndag

Startade dagen med en mumsig smothie gjord på juice, naturell yoghurt, banan, hallon och blåbär. Elsa grötvägrade idag med, lyckades lura i henne 3 skedar genom att använda vanlig skål och tesked men sen genomskådade hon bluffen.. Hon var mer intresserad av min frukost!





Vi knatade in till stan och fikade med Anna och Neo, Elsa mumsade smörgås och försökte mata Neo med några bitar åxå. Efter en tur på Lindex och KappAhl gick vi hemåt med nyinköpta utebyxor till Lillfis :) 


Premiär!

Idag var det gungpremiär för Lillfis. Det blev bara en snabbis för hon var inte klädd för att vara ute så länge. Hon såg lite småundrande ut där hon satt..


Utedag!

Vilken underbar dag! Vi har varit ute jättemycket och Lillfis verkar bli en riktig utetjej :) På förmiddagen tittade vi på när pappsen klippte grannens äppelträd och sen blev lillfis också sugen på att greja. Vi provade att gå med skorna men varken de eller tjocksockorna ville sitta på. På eftermiddagen blev det picknick och jag hade förhoppningar om att lillfis skulle sitta på filten och greja med sina leksaker medans jag grävde lite i rabatten.. Det var mycket roligare att krypa runt på gräsmattan och gå med läragå-vagnen (i bara strumporna). Nu måste det nog införskaffas "kryparuntpågräsmattanvänliga" byxor och stabilare skor.. För här ska varas ute så mycket det bara går :)












Fredag..

Dagen började inte så bra, pigg Lillfis och en väldigt trött mamma.. Grötvägran och tröttgnäll, jag såg fram emot förmiddagsluren och kände mig helt groggy. Efter vällingen lade vi oss och då blev Elsa jättepigg :( Hon fick stå i spjälsängen och hoppa ett tag medans jag kämpade med att hålla ögonen öppna. När hon väl var redo för lite sovande så fick jag kanske 20 minuter innan Lillfis hade lurat färdigt.

Efter en rejäl lunch.. 2 skedar..så tog vi en promenad. Jag köpte en tidning och tänkte sätta mig i solen medans Lillfis sov, men när jag kom ut från affären började det snöa och sedan ösregna.. Men Elsa behövde sova, så det var bara att bita ihop och fortsätta gå. Jag frös hela eftermiddagen! När A tog med Lillfis och handlade tog jag ett bad och då kändes allt lite bättre.

Kvällen har bestått av tacos och Så ska det låta, måste lyssna mer på Pauline nu..Hon har en riktigt skön röst! Lillfis har varit på toppenhumör, hon har dansat och mumsat på majskrokar, smörgåsrån och vindruvor

Trötter!

Jag såå trött idag, imorse kände jag mig drogad när lillfis piggnade till. Hon vaknade till och smågrät flera gånger, verkade som att hon hade ont i magen. Idag har vi haft besök av mormor & morfar, det blev en lunch på Moster Brun och Elsa passade på att leka i lekhörnan. När de åkte hem kom farmor istället.

Tänk att få sova så här skönt!



Vill tebax!

Idag tog vi en promenad till öppna förskolan så lillfis skulle få träffa barnen där. Inte det trevligaste promenadvädret precis! Längtar tillbaka till värmen, här hemma är det ju jätteruggigt, regnar och snöar.. Nu ska det bylsas på en massa kläder när man ska nånstans, vi får hoppas att våren och somaren kommer väldigt snart!


Solen tar lite konstigt!

Måste bjuda på en bild av morfars mage :)


Brrr..

Innan vi åkte så trodde vi att det skulle vara ganska dåligt väder på Teneriffa (YR ska man inte lita på!) men det blev ju kanonväder, varmt och skönt. Det blåste en del de flesta dagarna, men det gjorde ingenting, det fläktade bara skönt! Det var nog bara på stranden som det blåste lite för mycket, vi höll på att blåsa bort efter ett tag ;) Men Lillfis hann att få känna sanden mellan tårna och kan skryta med att ha doppat sig (upp till blöjan) i havet..








Hemma!

Igår kväll kom vi hem efter en jobbig resa.. Hemresan blev ju inte riktigt som vi trott, ändrade planer hela tiden, men vi hade tur som slapp åka buss från Portugal som var den första informationen vi fick. Vi blev hämtade på hotellet 8 på kvällen och fick kliva på planet strax efter 11 tror jag, det var försenat. Vi hade packat och klätt oss för en 2 timmars flygtur till Algarvekusten där vi skulle få sova på hotell och invänta bussar. Strax innan vi landade fick vi veta att vi antagligen skulle flyga vidare efter tankning och när vi kom iväg var Umeå flygplats öppen men förhoppningarna var att Arlanda skulle öppna innan vi kom fram.. Vi landade på Arlanda vid 08.30 och fick efter det att vi hämtat vårt bagage veta att bussar mot Landvetter skulle avgå 10.30. När vi kom till Landvetter var det dags för bilen, Elsa tyckte nog att det var skönt att få sitta i sin bilstol, hon babblade och gurglade ett tag innan hon somnade gott. Vi var hemma vid 20.30 ungefär.. Elsa har varit fantastisk under resan och bättre resbäbis får man nog leta efter :)

Sängen var extra skön inatt och imorse!

Hmm..

Underbart och soligt! Men kommer vi hem snart?

Nästan redo..

Nu är det inte länge kvar.. om några timmar åker vi mot Landvetter, stackars pappsen måste köra mitt i natten. Vi är nästan färdigpackade, bara de sista småsakerna som ska i! Nu håller vi tummarna så vi får fint väder, det vore såå skönt att få mysa i solen litegrann. Det ska i vilket fall som helst bli skönt med miljöombyte. Vi slipper alla måsten, städning och matlagning :)

Om hon bara visste vad som komma skall! :)


Packa?

Det är alltid svårt att packa när man ska någonstans men nu när man ska åka med lillfis blir det ännu klurigare. Vad ska man ta med? Hur många blöjor? Hur mycket mat?... Det finns ju med all säkerhet sånt att köpa på plats, men samtidigt är det skönt att ha med det hon är van!

Ressugen Majsan..


På stan!

Idag har vi snurrat runt på stan i flera timmar.. Vi har lunchat med pappsen och fikat med Anna och Neo. Och därimellan har det kikats i affärer, promenerats och sovits lite (lillfis har lurat dit, mellan lunch och fika och på hemvägen) Jag tror inte att jag orkar sitta framför datorn så värst länge, jag vill ut i solen igen :)



Ärftligt?

Idag har vi besökt Öppna förskolan, där det blev fika och lek som vanligt. Lillfis vaknade precis när vi gick in i hissen och tittade sig dimmigt omkring, när vi kom in i hallen på Öf och hon hörde barnen där inne blev hon väldans pigg och glad :) Hon höll igång och busade, så när vi gick hem somnade hon på direkten. Efter 2 timmars sömn vaknade hon och sken upp som en sol när hon fick syn på mormor.

Det blev ingen hemlagad mat idag..



Jag tror lillfis har ärft min passion för strips :) Hon njöt (ljudligt) verkligen av varje liten tugga och ville inte vänta medans jag gjorde mitt bästa för att få bort saltet. Nu vet jag att strips inte är det bästa man kan ge bäbis men några få har väl ingen dött av! Gött var det iallafall ;) 


Fika

När man är uppe med tuppen så blir man trött på förmiddagen, när det var dags för lillfis att sova sin lur tog vi en promenad till stan. Fick till en fika med Linda faktiskt, det blev lunch för mej och Elsa. Elsa var som vanligt när vi är ute bland folk mycket glad och flörtig ;) Hon vred sig nästan ett varv i stolen för att kunna se alla och allt runt omkring, det var bäbismat lite överallt..

 

Linda lyckades fånga en glad lillfis på bild (lånade bilden från hennes blogg)

Inte länge kvar..

Det är snart dags för vår lilla semestertripp och idag ska vi nog passa på att gå igenom garderoben och plocka fram kläder som passar för lite varmare klimat. Hoppas ju att det är lite varmare på Teneriffa än det är här ;)

Här smyger lillfis runt i pyjamas och Majsan är med och tjatar..




Påskbrev

Lillfis har fått påskbrev idag, ett standardbrev innehållande en banan, ett med pengar i och sen fick hon en påskpresent av sin morbror. Hon fick ett Hello Kitty sandlådeset som var jättefint! Igår fick hon en supergosig tröja av sin faster och mormor och morfar hade köpt fina kläder som hon fick innan påsk, de orkade väl inte vänta :) 

På väg till mormor och morfar i fina tröjan!



 Bara sandlådan som fattas!

Låååångfredag

Det kändes faktiskt som en väldigt lång dag! Lillfis vaknade tidigt som vanligt och vi kom iväg på äggpromenaden på förmiddagen. Efter lunch kom tröttheten men lillfis blev pigg efter lite gos vid bröstet, trodde jag skulle få en behövlig lur.. Men så blev det inte, det var bara att kliva upp ur sängen och gå ner och leka! Lillfis somnade i mitt knä en timme senare. Sen var det dags att fräscha upp sig lite, vi var bjudna till faster på god mat så kvällen tillbringade vi där. En utsliten skrutt somnade i bilen på hemvägen och fortsatte sova i soffan, när hon inte borde sova då sover hon, den lilla rackaren!

Torsdag

Vi fick tråkigt på förmiddagen och åkte till Anna och Neo, kul för lillfis att få leka lite med en kompis. Men Neo sov nästan hela tiden vi var där, han vaknade när lillfis åt lunch, och de hann bara leka en liten stund innan lillfis behövde sova. Men vi hade jättetrevligt ändå!

 
Lillfis blir lite för närgången tycker Neo..

När vi kom hem blev det bums ner i vagnen och en sovpromenad till stan. Vi hamnade hos farmor och önskade henne glad påsk innan vi gick hemåt igen.

RSS 2.0