Ny tand på g..

Idag på öppna förskolan så busade vi och jag fick se att det såg lite mystiskt ut uppe vid tänderna vi väntat på så länge. Jag stack in fingret och jojomensan visst kände jag en tannebiss som kommit genom tandköttet. Kan vara därför hon var så ororlig inatt, mycket gnäll och lite sömn..

Årets första grillkväll blidde av idag :) mumsigt!

Lillfis loves hotell..

Lillfis tycker om att bo på hotell :) Just nu tar hon en lur i spjälsängen, hon vilar upp sig inför kvällens äventyr..



Idag var vi på ett köpcenter en liten stund på förmiddagen innan pappsen skulle till skjutbanan. När vi åkte mot hotellet så somnade lillfis, hon flyttades över i vagnen och jag passade på att gå en promenad i solen. Igår och imorse ösregnade det.. När hon vaknade blev det lunch för oss båda och lite shopping på stan. 

Lillfis gillar att åka hiss, kanske mest för att det är spännande med knapparna som lyser när man trycker på dem.



  

Kattvakt

Idag åkte vi till mormor & morfar med Majsan för Lillfis och jag ska följa med A till Trollhättan i helgen. Lillfis har tjatat om hotellfrukost ett tag nu ;) Majsan vill ju inte vara ensam hela helgen så hon får mysa och bli lite bortskämd istället!

Vi passade på att vara ute och upptäcka lite hos mormor & morfar, Lillfis provade hänggungan, provsmakade gruset och jagade grannkatten..










Onsdag

Vi spenderade förmiddagen på öppna förskolan och där traskade Lillfis runt och visade upp sig. Hon går mer och mer för varje dag och jag tror hon är lite stolt över vad hon kan, hon gör små utrop och kollar om någon ser henne :)

Gungan i trädgården har använts flitigt i det härliga vädret.

Eftermiddagen/kvällen tillbringades hos Lillfis faster, den skäggiga mannen fyllde år (Elsa har varit/är fortfarande lite skeptisk inför P)... Lillfis fortsatte att visa vad hon kan!




Lillfis på jobbet..

Vi hälsade på mina arbetskamrater och alla barnen på min jobbförskola i förmiddags. Lillfis fick äta lite banan då vi passande nog kom mitt i fruktstunden och sedan lekte vi en stund. Lillfis var alldeles överlycklig, hon fick lyssna på musik (svängde allt på rumpan) och titta på en massa "nya" leksaker. Jag fick en liten närhetstörstande kille i knät och Elsa tittade lite på honom och gav honom en bil. Det verkar som att jag får jobba lite till hösten och nu efter besöket känns det lite bättre, har varit lite orolig.. Tiden går så fort, mammadagarna tar slut svisch och tanken på att lämna bort lillfis till okända människor känns inte så tilltalande än.. Men allt kommer att lösa sig och bli jättebra! Nu ska vi njuta av sommaren:)


Hej då mormor!

Vi vinkade hej då till mormor imorse, jag är så tacksam för all hjälp jag fått. Jag har fått sova själv i fyra nätter då mormor har hållit Lillfis sällskap. Det är så skönt att bara få koppla av och inte behöva vakna stup i kvarten av att Lillfis vaknar, gnäller eller sprattlar runt. Vi har det mysigt när mormor är här! :)

Jag och Lillfis har varit på öppna förskolan på förmiddagen. När vi skulle ha sångstund visade Lillfis att hon minsann kunde gå själv några steg. Min fina tjej, jag blir nästan lite tårögd när hon försiktigt tar sina stapplande steg...

Vi gick förbi stan på hemvägen och Lillfis fick en t-shirt på Lindex för 49.50, tänk om allt kunde vara så billigt. Själv kostade jag på mig en räk- och melonsallad från Sunday som jag tog med hem och mumsade i mig ute hos en sovande Lillfis.


Kvällsmat..

Lillfis mumsar melon medans vi vuxna gottar oss med ugnsstekta rotfrukter och halloumi.






Dagens projekt!

Igår kom pallkragarna med hem och idag har vi sått och planterat. Förhoppningsvis kommer det i den ena att växa morot, palsternacka, sallad och basilika om ett par veckor :) Den andra har blivit hem för gräslök och smultron.


Hon går lite smått..

Lillfis har gått alldeles på egen hand vid flera tillfällen de senaste dagarna. I tisdags gick hon sju steg och i torsdags gick hon fyra. Igår passade hon tydligen på att slå rekord när jag inte såg. Hon gick en bit vände och gick tillbax, tricket är tydligen att ha något i båda händerna. Fast hon vägrar gå på beställning!

Vilken dag!

Vi åkte till morfar idag och det var ganska mulet när vi kom iväg. Men efter lunchen kom solen och vi fick vara ute och mysa. Lillfis tog en liten lur och jag satt i solen och läste en tidning, urskönt! 

Mormor & morfars granne hade nåt otroligt gulligt som vi var och tittade på. 5-veckors gamla älghundsvalpar  som var såå fantastiskt söta och redan väldigt busiga. Jag var bara tvungen att sätta mig inne hos dem och bara gosa :)

Lillfis har åkt fyrhjuling med morbror Mikael idag, det var spännande. Man såg verkligen hur hon funderade på vad det var som hände. Sen satt hon och diggade "raggarmusik" i morbrors pickup åxå, morfar skrattade så han blev tårögd :)

Eftermiddagen bjöd på mjukglass och bad.



Bilden är från storasysters kalas, jag råkade tappa en kärleksmums som lillfis grabbade tag i snabbt som attan.. Gott och lite kladdigt!

Äntligen!

Som jag har väntat på att Internet ska fungera igen.. Så himla typiskt att det ska krångla när mormor är här och jag kan få sitta vid datorn i lugn och ro :(


En bra start på dagen..

Någon har sörplat i sig mammas smoothie ;)


Söndagsnöje

Så här roligt har vi på en söndag:)

      




Lördag

Nu har lillfis sovit extra oroligt de senaste två nätterna, hon gnyr, smågråter och snurrar som en liten tornado i sängen. Min sömn blir inte bättre av att jag får rethosta när det är sovdags..

Idag har vi varit på stan och ätit lunch, det blev Sunday och  god lasagne. Lillfis hade massäck med sig men gick loss på gurkan när hon ätit sin mat.

I detta nu är A och tränar, lillfis sover och jag skulle kunna vila men känner mig lite för rastlös!Tänkte baka men kan inte bestämma mig för vad..



Jag och lillfis har plockat in lite saker i hyllan i hennes rum och jag tänkte visa hur det ser ut nu men bilden blev inte så bra. Försökte få med den svordomsframkallande gardinen, hyllan och lyxiga lampan på samma bild :) Skulle kunna tänka mig en schysst kamera..



Gårdagens shopping får åxå vara med på en bild av hög kvalitet..


Favorit i repris

Vi tog en tur till mormor & morfar idag åxå. Morfar och A gav sig ut på gäddfiske men kom hem tomhänta.. Jag hamnade på shoppingcentret och kom hem med lite kläder till lillfis ;) Orkade bara gå in på H&M för det var såå mycket folk.

Tupplur

Lillfis tog en tupplur hos mormor & morfar, var bara tvungen att ta ett kort av sötnosen :)


Morgonmys

Lillfis vaknade vid 5 tiden imorse och kom över till mig, vi låg och gosade och till slut somnade hon om. Vid halvåtta fick jag en hand i ansiktet för då började det sprätta i kroppen på den lilla :) Vi låg och gosade och lillfis fann tv-dosan och vi kollade på tv en stund. Lillfis låg med huvudet på min mage och tuttade på nappen.. Hon myste verkligen.

Är det sant?!

Så tänkte jag imorse när lillfis hade sovit hela natten i sin säng, jag behövde inte ta upp henne en endaste gång. Jag strök henne över ryggen några gånger under natten då hon började gny och vända sig och hon fortsatte sova :) Vid halvåtta kom hon över till mig i sängen och gosade, lika mysigt som vanligt! Nu håller jag tummarna att det fortsätter så här framöver.

Det blev ett besök på öppna förskolan på förmiddagen men lillfis var väldigt mammig och ville mest hänga på mig och gosa. Annars brukar hon greja och leka jättemycket på egen hand, men inte idag!

Mysigt!

Inatt har det gått jättebra, Lillfis vaknade vid tolv och var lite ledsen efter lite vyssjande och vattendrickande så somnade hon med nappen i munnen. Vid halvtretiden gnällde hon lite och då strök jag henne över ryggen och håret och hon fortsatte sova. Hon vaknade halvsju och sen låg vi och gosade i sängen en halvtimme, mysigt!

Förmiddagen tillbringade vi på stan med bankbesök och lunch på Moster Brun. Nu har lillfis fått in sina pengar på ett konto. På hemvägen fick lillfis gunga både bebisgunga och kompisgunga. Efter sovandet var vi ute i trädgården och busade. Vi har hunnit med ett farmorbesök nu på eftermiddagen åxå.


Ovanlig syn..



Lillfis är ingen nappfantast men idag somnade hon faktiskt tuttandes på en.. Kanske blir det så att hon vill ha napp nu när inte bröstet finns tillgängligt. Vi får väl se.

Natten var jobbig med mycket gråt :( Så jag har köpt tröstgodis, tycker lite synd om mig själv som är förkyld och trött. Har inte öppnat påsen än, det tar emot, jag har ju klarat mig 2 veckor utan godis nu..


Söndag

Andra natten utan mammas bröst gick bra, lillfis vaknade några gånger och sista gången ville hon inte ligga i sin säng utan fick ligga bredvid mormor. Då somnade hon skönt igen. Jag tror att hon har lite ont pga tänder som är på väg men det verkar dröja..

Jag har det fortfarande lite jobbigt och känner mig som Dolly Parton ;)

Vi har varit ute och lekt idag. Det blev en liten promenad till OK där vi lyxade till det med mjukglass, lillfis likes!




Pilligt..

Har pimpat köket med lite väggdekor. Det var lite pilligt att få dem på plats men jag är jättenöjd!


Ikea

Nu har vi varit på Ikea och shoppat till lillfis. Det blev en hylla för leksaker och böcker mm, en lampa, mattor, en spegel och gardintyg. Gardinen är sydd och upphängd, jag sa fula ord till symaskinen medans jag sydde.. Det är nån sorts vajsing, den fastnar och gör väldigt konstiga stygn ibland.

Natten med mormor gick jättebra! Lillfis vaknade 4 ggr, men somnade om snabbt bara mormor tog upp henne och gosade lite. Det är nog mest synd om mina bröst, de är rejält ömma nu!



Kulramen är ny för dagen :)

Hur blir natten?

Det är den stora frågan just nu.. Mamman min nattar lillfis nu och ska ta hand om henne inatt. Jag ska stoppa proppar i öronen och låna en av storasystrarnas sängar. Vi ska göra ett försök att sluta med bröstet nu, förhoppningarna är att både lillfis och jag får sova bättre på nätterna framöver. Den senaste veckan har varit bedrövlig och jag har inte mycket ork kvar.. Har inte sovit så värst mycket under året som gått.

Fredag

Var nästan pinsamt att kliva in på Öppna förskolan idag igen, tredje gången den här veckan.. Men dagen går så mycket fortare när man har nåt att göra!

Lillfis somnade som vanligt när vi gick hem och vaknade precis när A åkte iväg, han ska tillbringa helgen i Varberg. Hon blev lite missnöjd när jag tog in henne, så vi gick ut igen och lekte en stund, det blev faktiskt nästan en timme. Lillfis älskar att krypa runt och undersöka alla stenar och smaka på en och annan, gräva i blomkrukor (inne åxå!) och gunga. Hon trivs väldigt bra ute och det förstår jag, det är så mycket nytt att testa och titta på.








10 månader..

Idag är världens finaste Lillfis 10 månader. Svårt att fatta att hon snart fyller 1 år, ojojoj vilket kalas det kommer att bli :) Imorse fick Lillfis ett paket (med guldpengar i) från farmor och när vi hälsade på mormor & morfar, och följde med dem och handlade så fick hon skor. Jag var ju åxå tvungen att köpa nåt så det blev en boll ( Elsa valde den själv) och 2 klänningar (nästan gratis på H&M).




Tapeterna!

Vi har varit på Öppna förskolan idag igen, dagarna blir såå långa om man ska vara hemma och Lillfis trivs jättebra när hon får träffa andra barn.

En nybadad Lillfis provade akustiken i sitt rum alldeles nyss, det var jättekul att ropa aah, aah, aah osv.. Det låter ju lite speciellt i ett tomt rum :)




Svisch..

Så var tapeterna på plats :) Det blir världens finaste rum till världens finaste bäbis! Nu måste det nog bli en tur till Ikea väldigt snart åxå..

Lillfis busade på Öppna förskolan idag och det blir nog en repris imorrn..

Fixar och donar..

Gårdagen ägnades åt att skura utemöbler, göra iordning på verandan, måla osv.. Vi var effektiva faktiskt, har lite dåligt samvete för att vi skippade kusinens kalas men vi behövde få lite saker gjorda och vädret var ju perfekt!

Idag fick jag och lillfis besök av Anna och Neo, det blev lite grötätande, kaffedrickande och lek. När de skulle hemåt följde vi dem en bit och fick oss en promenad. När lillfis sov roade jag mig med att dammsuga och småstäda lite, jättekul;)


Det närmar sig..

Jag har precis haft den stora äran att få rolla första lagret färg i Lillfis blivande rum :) Det kommer att bli såå fint, tapeter i mamsens favoritfärg är beställda.




RSS 2.0