Elsadagen

Lillfisen har ju namnsdag idag :) Vi har än så länge firat med ett varv på Lekhörnan där hon valde ut sin present själv. Det blev två plastdjur, en vovve och en häst. Vi hann med en fika åxå ;)  

Elsa

Placering på namntoppen 2009: 5
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 41816
Antal män med namnet i Sverige: 1
Namnsdag : 30 Oktober 
Kvinnonamnet Elsa är en kortform av Elisabet som är ett Bibeln bibliskt namn med betydelsen "Gud är fullkomlig"eller "Gud är min ed". Namnet har använts i Sverige sedan 1400-talet och var fram till 1800-talet framför allt ett adelsnamn, men spred sig sedan till övriga samhällsklasser. Det senaste decenniet har namnets popularitet ökat stadigt. Det totala antalet bärare sjunker dock för närvarande. 31 december 2005 fanns det totalt 41 752 personer i Sverige med namnet,varav 22 953 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 962 flickor namnet, varav 471 fick det som tilltalsnamn.

Tandtrollen..

De har inte en chans i Elsas mun, hon är lite besatt av att borsta tänderna för tillfället! Varje gång hon kommer i närheten av badrummet så drar hon fram pallen och ställer sig vid handfatet. Sedan ska hon ha tandkräm på tandborsten och man ska vrida på vattnet. Tekniken kanske inte är den bästa än men viljan finns ;)


Häromdagen

Vi tog en förmiddagspromenad och passade på att köpa sopp-ingredienser. Det tar sin tid när det ska plockas och pillas med det mesta man ser och sen måste man ju vila lite åxå :)






Äntligen måndag!

Öppna förskolan here we come :) Idag ville inte Elsa vara med på sångstunden, hon hade viktigare saker för sig. Dockan och babysittern (hon längtar nog tillbax till bebistiden) var extra roliga idag.

Vi har bakat lite åxå. Rågbrödsrutor i långpanna som vi snart ska provsmaka. Luktar gott härinne iallafall!

Det var mjöl nästan överallt när vi var färdiga..




Mys!

Morgonen ska helst startas med välling i soffan och Teletubbies på tvn. Elsa har fattat hur viktig filten är för myset nu..




Gravity

Jag har beställt en jättesnygg illustration från en här tjejen: http://smam.blogg.se Nu väntar jag på att få en liten lapp från posten ;)

Jomenvisst!

Ibland måste man ju bara kolla och visst kände jag tand nr 9 sticka upp..

Sjunga!

Lillfis Elsa älskar när vi sjunger. För tillfället är det Hoppe hare som är favoritsången efter den är det Vi leker träd. Krokodilen i bilen duger ibland åxå. Blinka lilla och Lilla snigel är ganska ute ;) Hon är duktig på att göra rörelser och skuttar med händerna för fulla muggar.

Påbylsad!

Idag har vi varit ute hela förmiddagen och grejat. Det har målats, krattats löv, promenerats och däck har bytts. För Elsa var det overall-premiär och den passade finfint! Vilken härlig dag, luften är frisk och det är lagom kallt. Elsa stortrivdes, det enda som är lite krångligt är ju förstås vantarna. Svårt att hålla i saker med dem på och kallt utan dem...




Måndag

Övernattningen var en succè! Elsa var på strålande humör hela tiden och sov som en stock på natten. Vi får nog prova det snart igen för att se om det bara var tur eller om hon kanske trivs bättre där helt enkelt ;)

Idag har vi roat oss med en promenad till öppna förskolan. När vi skulle gå dit så blev Elsa så arg över att hamna i vagnen att hon bet mig. Den här gången blev det ett märke, hon har nämligen gjort några försök innan åxå.

På öppna förskolan fick vi måla med sockerlösning idag.. Tur att man kan kladda och pröva på där för jag är inte så sugen på att göra det hemma än så länge. Som tur var kladdade Elsa inget i håret ;) Vi börjar få en riktig konstsamling här hemma nu, Elsa kan snart ha utställning!

Idag bjuder jag på spaghetti och baconsås och är såå hungrig! Måtte A och tjejerna komma hem väldigt snart..


Övernattning

Igår körde vi Elsa till mormor och morfar för hennes första övernattningen. Hon packade ner tandborste och tandkräm alldeles själv i skötväskan och fick med sig nattlampan.

Jag var självklart tvungen att ringa och kolla läget på eftermiddagen och Elsa var tydligen i högform. Huset var tydligen fullt med lekkompisar, ryktet hade spridit sig att Lillfis var på besök ;)

Elsas mamma och pappa tog en promenad in till stan och åt god mat och drack lite gott till. Efter en deckare på tv så var det nattinatti, skönt att få sova lite extra i lugn och ro! Hmm.. Majsan jamade en del på morgonkvisten förstås, nästa gång kanske hon får följa med Elsa ;)

Nu börjar jag få Lillfis-abstinens..


Nytvättat!

Den lilla hjälpredan har en förkärlek till mammas nytvättade trosor :) När tvätten ska hängas hamnar alltid ett par eller två runt halsen..


Love!

Igår var det en speciell dag, den 13 oktober för 3 år sedan träffade jag någon som förändrade mitt liv på ett mycket positivt sätt :)


Fredagsfika

Imorrn är det min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet. Vilken press man har på sig :) Just nu ligger en Drömtårta med mockafyllning i kylskåpet och i ugnen ligger det Cantuccini på tork. Hoppas det duger!


Dreamteam

Vissa dagar har vi det väldans mysigt, Lillfis och jag :) Jag är såå tacksam att jag bor i ett land där det är möjlig att få vara hemma med sitt lilltroll lite längre! Det gäller att ta vara på den här tiden för den går så snabbt..


Så kan det gå..

När man känner sig lite stressad och har tänkt sig nåt helt annat än det här, det är då det händer ;) Typiskt va!




Nio rätt..

Dagens tipspromenad gav 9 rätt både för mig och A som tur var. Någon blir såå stroppig om han skulle lyckas få till fler rätt än mig ;)

Förra söndagens 11 rätt belönades med en hmm.. jättefin badrumsmatta, tur att man inte går för vinsternas skull.


15 månader

Igår blev Lillfisen våras 15 månader gammal :) Nu är hon stora tjejen med mycket vilja!

Elsa

* Nu säger du Imse och gör spindelrörelsen med fingrarna när du vill att vi ska sjunga.
* Du kallar alla för pappa för tillfället.
* Du säger Tuva.
* Du är fjuttig med maten, vill helst småäta godsaker som smörgåsrån och äpple.
* När du inte får som du vill så blir du arg, skriker och lägger dig på golvet (mycket dramatiskt ;))
* När vi frågar vart pussen är så smackar du med munnen och gör pussmun ;)
* Du förstår så mycket som vi säger men vi förstår inte så mycket av ditt babblande :)

Love you!

Kanelbullens dag!

Idag har vi hedrat bullens dag genom att baka några egna..





Och givetvis smakat på dem :)


Pink!

Docksängen har fått sin make-over, nu fattas bara lite nya sängkläder till dockorna. Men först måste symaskinen lagas ;)

Före:


Efter:

Söndagspromenad

Imorse gick jag en promenad för ryggens skull och det var så härligt ute att jag lurade med mig mor och far på Korpens tipspromenad. Kluriga frågor som vanligt! Idag var jag ruskigt nära en 12:a men fick nöja mig med 11 rätt.. Hade en fråga som jag var nära att ändra svaret på men lät bli, typiskt nog.




Mamman på vift..

Ikväll ska jag till Linda och kanske även mingla lite på Bryggan.. Ett vinglas eller två ska jag lyxa till det med åxå. Lillfis får stanna hemma och mysa med världens bästa mormor och morfar.




Mârten

Vi gav oss ut på stan vid niotiden men det var en hel del folk redan då. Det shoppades strumpor, godis och kokostoppar. Elsa fick en ballong av morfar och en batteridrivan liten vovve av mormor (en skällande liten rackare).

På tivolit fick Elsa syn på en ponnykarusell och fick nog flashbacks från Liseberg, hon skulle absolut åka och det fick hon 2 gånger. Blir nog en ridtur eller två på söndag åxå :)

Efter kålsoppa och sovande (Elsa) så har jag målat och slipat och målat lite till.. Elsa har åkt skottkärra och lurat med morfar till lekparken.









Myskväll..

När jag kom hem från jobbet och vi vinkat hejdå till mormor så tog vi en promenad. Elsa gick och smågrejsade med allt möjligt och vi bara tog det lugnt. Väl hemma blev det provsmak av kålsoppan som jag nog ska krydda lite mer imorrn..

Elsa ville bada uppe i baljan i duschen och jag gjorde henne sällskap (inte i baljan) och vi busade länge och sen myste vi i soffan med Teletubbies på tvn :) Pyjamasen åkte på och nu sussar hon sött den underbara lillfisen.



RSS 2.0