Mysdag!

Idag har jag och Elsa haft en himlans mysig dag! Vi låg och myste länge i sängen imorse innan vi gick upp och senare på förmiddagen tog vi oss en fika på stan och shoppade på Lekhörnan. Efter en välbehövlig lur (Elsa) så åkte vi till badhuset och busade. Idag kom Elsa på att rutchkanan var en kul grej :) Myspys!!

Beach 2011

Häromdagen kände Elsa av att badsäsongen närmar sig och köpte en baddräkt. En annan orsak till inköpet är att hon har växt ur de välanvända badbyxorna.. Jag hade tänkt köpa nya badbyxor men det finns ju bara bikini och baddräkt till såna "stora tjejer" som Elsa. Jag blir så jäkla irriterad! Småbarn ska inte ha bikini tycker jag och visst kan man strunta i att använda överdelen men jag vill inte stödja tillverkarna så det fick bli en baddräkt. Elsa gillar den skarpt iallafall!


Bacillusker

Elsa drabbades såklart av den obligatoriska inskolningsförkylningen och har haft några tuffa nätter med den där j-kla hostan.. Nu verkar hon vara på bättringsvägen iallafall. Inskolningen har gått som på räls och enligt "fröknarna" är Elsa det perfekta förskolebarnet. Hon har lekt, ätit och sovit utan problem och varit nöjd och glad hela tiden. Hon är en "redig" tjej!

På bättringsvägen!


När sötsuget slår till..

En hemmakladdad chokladboll är inte fel ;)




19 månaders älsklingen!



Älskade Lillfisen!

* Nu grejar med kläder så fort du får chansen. Tar på och av..
* Nu har du börjat sjunga, gärna: mamma mamma stor! (ur Kalle Anka satt på en planka..)
* Det kommer fler ord t ex bebis, knapp, bil, morfar..
* Du springer, hoppar och skuttar när du är på bushumör.
* Du är väldigt frikostig med pussar och kramar.

Fredagsmys

Ibland krävs det inte mycket ;) En pappkartong med filt och kudde och en festis i handen..




Inskolning..

Gårdagens timme gick väldigt fort. Hon hann precis komma igång och då var det dags att gå hem. Första 20 minuterna var hon väldigt avvaktande sen började hon greja mer och mer. Idag kom hon igång ganska snabbt men det var lite rörigt med många vuxna och större barn. När de större gick ut så blev det lugnare och Elsa fick vara med och äta frukt och ha sångsamling. Det tyckte hon var jättekul! Jag höll mig på lite avstånd och satt i ett annat rum och drack kaffe ganska länge och det var inga problem. Sista 15 min. så busade hon och en kille i en "koja" och hon skrattade och gosade på sin ena "fröken". Hon blev sugen på att äta där åxå när hon fick syn på syltskålarna på matvagnen. Imorgon ska hon och A dit 9-12, då får hon stanna och äta om hon vill.. Utan pappa isåfall! 


Hembesök avklarat!

Elsas blivande fröken får MVG i betyg, hon var jättetrevlig :) Elsa verkade åxå gilla henne.. Imorrn ska vi hälsa på hos barnen och fröknarna en liten stund. Spännande!



Jag är väldigt bortskämd när det gäller Elsa, hon är så duktig tycker jag. Hon försöker klä på sig overallen nu. Hon kan ta av sig innekläder lätt och ta på sig strumpor och byxor, tröjorna kan va lite luriga men hon kämpar. Även fast hon inte klarar av allt själv så hjälper hon till och viljan finns. Jag vet att man inte ska jämföra med andra barn men eftersom jag har det jobb jag har så är det nästan oundvikligt. Lillfis känns äldre än hon är.



Nappmissbrukare?

Ibland räcker det inte med en..


RSS 2.0