Det puttrar..



Kålsoppan är väl ett måste den här helgen..

Provar det här receptet:

Ett halvt kålhuvud (ca 1kg)
3 liter vatten
4 köttbuljongstärningar
1 msk socker
3 msk sirap
10 kryddpepparkorn

låt småputtra i ca 1 1/2 timme

Så startade dagen..

Elsa har sovit oroligt inatt och vaknat till och gnällt så imorse var jag extra trött. Min rygg har gjort rejält ont och krånglat i över en vecka nu så jag gick upp vid sju och tog en promenad fastän mamman min (som håller oss sällskap när A är borta) sa att jag kunde sova en stund till. Sen invigde jag födelsedagsmuggen med lite te och efter en dusch så åkte vi och hämtade upp morfar och tog en tur till köpcentret.



Idag var det tandläkardags för Elsa och det gick jättebra, en liten glimt av tänderna fick "tanten" och det såg fiint ut.

Under eftermiddagen påbörjades projekt skåpluckor.. Nu är fyra luckor slipade, rengjorda och redo att målas. Färg ska inhandlas imorrn efter jobbet :) Jag var så sugen på att måla att projekt docksäng även påbörjades.. Det fanns ju rosa färg över från min byrå make-over, synd att den går till spillo.
.

Längtan..

Idag fick jag akut längtan efter Elsa på eftermiddagen. Det som drog igång det var att ett av barnen på "småbarnsavd" hade likadan mössa som Elsa har.. En av mina "kollegor" tyckte synd om mig och vände mössan ut och in då det är en vändbar mössa med snyggt mönster på båda sidor ;)

Apropå att längta så får jag och Lillfis längta efter A ända tills på måndag.. Lite trist :(


Mina bebisar..

Mina söta små tjejer samsas i samma fåtölj en kort stund och jag hann att föreviga myset :)




Morgonpromenad

Det var kallt imorse men vi tog en promenad in till stan. Elsa ville gå ganska långt och det går inte så snabbt då, hon ska titta och undersöka allt. Till slut fick hon åka i vagnen för att jag började frysa och ville gå snabbare ;)

Vi kollade lite på kläder (shoppade inget!) och tog en lunch på Moster Brun. En mysig förmiddag!




Lyx!

Inte bara Elsa som fick sig ett kvällsbad idag. Jag fick lyxig choklad i födelsedagspresent och nu följde jag instruktionerna om att den skulle ätas i badkaret ;) Strax efter att det här fotot togs slet jag upp asken och mumsade på den första..


Helgen som snart gått..

Igår blidde det en tur till badhuset för hela familjen, Elsa hade jättekul och provade alla bassängerna.

Idag gick vi Korpens tipspromenad och för mig var det den sämsta promenaden resultatsmässigt, 6 rätt är ju lite skämmigt ;) Elsa fick 12 rätt idag igen.. Hon är såå smart den ungen!

God mat och lite godis fick vi i oss åxå så det har varit en bra helg.

Frukostkladd

Ibland måste man bara få kladda lite..eller mycket ;) Det blev ett morgonbad direkt efter frukost den morgonen faktiskt.


Närmare 35..

Nu är jag närmare 35 än 30.. Men man är väl inte äldre än man känner sig :)

Idag har vi tillbringat förmiddagen på Öppna förskolan och efter lek, sång och fika fick vi prova på marmorering. Elsa tyckte det var jättespännande! Hon verkar tycka att det är lika roligt med skapande aktiviteter som sin mamma. Vore jag rik skulle jag absolut ha en atelje med alla sorters färger och material att gå loss på :)


Tandborstning?

Det är ännu en liten tand på gång, så nu får Elsa jobba på med tandborsten.. Vi brukar borsta lite samtidigt som det kvällsbadas. Nu har jag köpt tandkräm och den smakar väl sådär, Elsa grimaserar och vill helst doppa borsten i vattnet. Jag tar inte tandborstningen på så jättestort allvar än, det är väl viktigast att hon får pröva lite och att hon vänjer sig sakta men säkert. Hon ser ju oss borsta tänderna åxå så vi ska nog besegra tandtrollen så småningom..

Nästa vecka är det förresten dags för första besöket hon tandläkaren och jag tror inte att Elsa vill visa några tänder och gapa stort ;)


Snart 33!

Imorgon är den stora dagen men det är idag som tårtan ska avnjutas.. Om en timme kommer släkten och säger grattis :) Har ju redan fått en jättefin present, skulle nästan tro att jag fyller 30 istället ;) Ska försöka ta fram kameran så ni får den..  

För ett år sedan var det klänningspremiär för Elsa dagen till ära. Stackarn hon ser ju helt chockad ut och det ser ut som att hon ber till Gud att hon ska klara av kalaset. Vilken lillfis hon var då! :)




Längtar bort..



Det är ju nästan så att man längtar bort, till nånstans där värmen bor ;)


Nattinatti

Idag har det målats på Öppna förskolan och på eftermiddagen fikades det på stan med mormor.

Nu börjar det närma sig sovdags för Lillfis, igår höll hon på att somna i mitt knä vid den här tiden. Ikväll är det invigning av en ny rymlig pyjamas och jag hoppas den för med sig bättre sömn än vad vi fick natt till idag.. 



Trädklättrare

Det måste vara ovanligt att 14-månaders skruttar kan klättra i träd ;) Att hon sedan tar sig ett äpple och sitter där och dinglar med benen innan hon tar sig ner igen är ju fantastiskt!





Okej jag erkänner.. Lite hjälp fick hon :)


Nytt gömställe!



Majsan försöker gömma sig för en leksugen Elsa.

Verandan

Vår nya fina veranda förtjänar åxå lite uppmärksamhet. Dörrarna fattas ju fortfarande (hoppas de kommer innan det börjar snöa) men fint blev det!

Före:





Efter:




Grattat morbrorn..

Idag har Lillfis grattat morbror Dan och smakat lite tårta. Dagen har gått ganska fort känns det som och trötta jag längtar tills det är dags att bädda ner sig ;)

Måste bara informara om att Lillfis ordförråd har utökats med ett tack-tack de senaste dagarna.

Fin fredag!

En förmiddag på öppna förskolan med sång, lek och fika. Innan vi gick hem blev det pyjamasshopping och sedan en skön lur i vagnen. När hon vaknade var varmkorven färdig att ätas och efter lite mys var det dags att göra oss redo för en fika på stan med Linda.

 På väg...

Lite mat, ett låångt kvällsbad och pyjamasmys fick avsluta en fin fredag :)

Klippet!

Idag blev luggen äntligen klippt, jag passade på när hon somnat i vagnen och jämnade till det när hon mumsade melon :) Nu får hon iallafall inte håret i ögonen hela tiden..


Fil-frukost

Elsa har blivit förtjust i fil och sörplar lika duktigt som Emil när han äter soppa..






Knubbisar

Elsa fick knubbisar och ritblock i 14-månaders present. Knubbisarna är kritor för pluttisar ;) Det var nog roligast att plocka i och ur kritorna från asken.


Öppna förskolan

När du hör tamburinen så vet du att det är dags för sångstund och sticker in i samlingsrummet. Du ska helst sitta eller stå mitt i ringen och klappar händerna när vi sjungit en sång. Du vill gärna vara med och dra sångkort eller vad de nu hittas på.

Idag målade du med pensel och kladdade ganska rejält. Du passade på att smaka på färgen åxå. Färgen du helst målade med var den gröna (ingen påverkan från mamma!) ;)


Redo för kylan!






14 månader!

Idag har jag haft en underbar lillfis i mitt liv i 14 månader!

ELSA
* Tand nr 7 tittar fram.
* Du vill helst äta själv med gaffel el. sked.
* Åka rutchkana är en favorit nu.
* Du säger: mamma, pappa, tutte, tittut, vovov, pipip, muu, psss (till Majsan) och gör nöffljud.
* Du har svårt att sitta still och ska busa hela tiden.
* Du är väldigt intresserad av hundar.
* Du gillar skor och vill gärna ha dem på dig så ofta det går.
* Du vill helst vara ute!
* Du älskar dina nappar (tutte)!



Gömställe


Höstmarknad

$

Underbart väder att åka på höstmarknad i! Elsa fick en liten koffert med plats för pyjamas och tandborste.. ;) Jag köpte sockor till oss båda, örhängen och lite annat smått och gott. Dit åker vi nästa år åxå!  Massor av fina saker :)

RSS 2.0